8. kolo
26.10.2008 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Real přestřílel urputné Basky

Real Madrid si v 8. kole La Ligy připsal další výhru. Cesta ke třem bodů byla tentokrát velmi trnitá, nad Athleticem Bilbao zvítězil těsně 3:2. Zápas rozhodl dvěma góly Higuaín a poznamenaly ho výroky sudích na obou stranách.

Utkání mezi Realem a Athleticem Bilbao bývají velmi vyhrocená a nervy pracují na obou stranách. Nejinak tomu bylo i v 8. kole Primera División. Ani jeden z týmů nenechal soupeři nic zadarmo a podle toho to na hřišti i vypadalo.

Domácí nastoupili překvapivě bez Ramose na pravém straně obrany, kde ho nahradil veterán Salgado, který několikrát předvedl, proč už nemá místo v základní sestavě. Na opačné straně nenastoupili původně ohlášení Gurpegi a Susaeta, které nahradili Gabilondo a Llorente.

Zápas začal překvapivou dalekonosnou střelou Sneijdera, který jen těsně minul růžek Iraiozovy branky. Na opačné straně nedosáhl na míč Llorente. Poté rozhodčí neuznal neprávem gól Realu, protože Higuaín v postavení mimo hru rozhodně nestál. Baskové odpověděli nebezpečným centrem, který jen těsně odvrátil před Gabilondem Salgado.

V 11. minutě udeřil poprvé Real. Heinze našel pěknou přihrávkou Sneijdera, ten se prosmýkl do pokutového území a levačkou překonal Iraizoze. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, ale Marcelo odvrátil z brankové čáry hlavičku Llorenteho. Pak nabil Higuaín Sneijderovi a střela maličkého Holanďana trefila tyč branky Athleticu.

Real Madrid se i nadále tlačil do útoku a výsledkem byl Raúlův oblouček a nepřesná střela Higuaína. Ve 28. minutě se však mladý Argentinec dočkal, poté co k němu míč doputoval od Sneijdera a patičce Van der Vaarta, a levačkou rozvlnil síť. Baskický tým ovšem za šest minut odpověděl, kdy se po tvrdém souboji Yesteho s Gagem dostal k míči kapitán Etxeberria a ranou ke vzdálenější tyči překonal Casillase.

To však nebylo ještě vše. Minutu před koncem poločasu zapískal rozhodčí Izquierdo přísnou penaltu ve prospěch Bilbaa. Důvodem byl souboj Heinzeho s Llorentem, kdy argentinský obránce nechal ruku v obličeji útočníka Athleticu, který byl již ve výskoku. Nařízený trest s přehledem proměnil Iraola. Řadu nepřesností doplnil ještě mírný trest pro Marcela, který za brutální faul na Etxeberriu obdržel pouze žlutou kartu.

Druhý poločas začal ostře Real. Během dvou minut se třáslo dvakrát břevno baskické branky. Nejprve pálil po přiťuknutí Robbena do konstrukce Higuaín, následně po rohu střílel do stejného místa Heinze. Poté Robbenovu střelu vytěsnil mimo Iraizoz. Athletic mohl utkání otočit ve svůj prospěch, ale Gabilondo mířil po centru vystřídavšího Garmendíi mimo.

V 58. minutě odpověděl tím nejlepším způsobem Real. Gagova kolmice našla Higuaína a ten se tváří v tvář Iraizozovi nemýlil. Utkání přitvrdilo a šance přišly až po střelách Robbena, který mířil nad a Sneijdera, jehož vychytal Iraizoz. V 76. minutě byl vyloučen Amorebieta, nicméně nezlomné Basky to nezastavilo.

Přesto se mohli radovat v 82. minutě domácí, ale hlavička Higuaína po centru Marcela šla nad. Pak mohl z brejku vyrovnat Llorente, ale jeho střela se odrazila od tyče. Pak se tentýž hráč dožadoval penalty, poté co byl ve vápně postrčen Pepem. Skóre se ovšem do konce zápasu už nezměnilo.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele