1. kolo
31.08.2008 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Recreativo Huelva 0:1

V malém andalusském derby se zrodilo jedno z překvapení úvodního kola Primera division. Domácí Real Betis podlehl Recreativu Huelva, když špatný start Betisu do sezony je vlastně už spíše evergreenem. Jediný gól zápasu dal hostující útočník Marco Rubén, domácí doplatili zejména na neproměňování akcí, například Capi trefil jen tyč.

Domácí svěřenci kouče Chaparra nastoupili pouze s jedním útočníkem a to Pavonem, v záloze hrál Mehmet Aurelio, posila z Fenerbahce. Zato Recre se nebálo nasadit hned dva útočníky, jimiž byli střelec Marca Rubéna a také nový muž Adrián Colunga. V brance stanul Asier Riesgo, posila ze San Sebastianu, záložník Sisi začal jen na lavičce náhradníků. Výhra je pro hosty o to cennější, že nemohou na zhruba měsíc počítat se zkušeným forwardem Javi Guerrerem. Kouč Manolo Zambrano ale bude muset přemýšlet o okénkách v obraně.

První šanci měl hostující Aitor Tornavaca už v 2. minutě, ale jeho střelu zdálky gólman Casto zneškodnil. Z trestného kopu zase pálil nad Colunga. Domácí kontrovali nepřesným pokusem Pavoneho. Betis byl při chuti, po centru Babiče z trestného kopu hlavičkoval mimo Pavone, střela Capiho mířila prakticky přesně do rukavic Riesga. Na druhé straně prověřil Casta Aitor, z další šance Huelvy už ale byl gól. To centroval Aitor a Marco Rubén přízemní střelou rozvlnil síť za domácím gólmanem. V další šanci Recre pálil Iago Bouzón mimo.

Betis se otřepal po změně stran, v 53. minutě trefil Capi zblízka jen tyč! Do další šance, tentokrát hodně velké, se dostal Pavone, ale vystřelil míč jen do Riesga. Hostující gólman byl za hvězdu, mimo tyče vytěsnil další pokus Capiho, o pět minut později řešil další šanci Pavoneho. V nastaveném čase mohl dát druhý gól Huelvy Poli, ale trefil se jen do míst, kde byl připraven Casto. Na druhé straně hlavičkoval vedle branky kapitán Juanito.

Autor: Radek Nosil / www.sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele