11. kolo
16.11.2008 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Betis - Racing Santander 3:1

Stačí tak málo a všechno je jinak. Racing působil vynikajicím dojmem v posledních dnech, naopak Betis se nacházel blízko sestupu. Jenže střed tabulky je tradičně tak vyrovnaný, že jeden zápas může vše změnit - a taky že změnil, najednou jsou Los Beticos krůček od pohárových pozic...

Co se týče sestav, nejvíce zaujal tah domácího trenéra Paca Chaparra, jenž nechal útočníka Mariana Pavoneho pouze na lavičce a důvěru vložil do Katalánce Sergia Garcíi, jehož podporoval Emana a po stranách Damía s Juanmou. A tento manévr se vyplatil.

Betis byl v prvním poločase jasně lepší a do vedení mohl jít už po patnácti minutách, ale Damíovi zkazila radost konstrukce branky. Hosté působili naprosto nekoncentrovaným dojmem, problémy měli v obraně, nebyli schopni kontrolovat střed hřiště, ani vyrážet do nebezepčných protiútoků.

Úvodní gól v síti Racingu tedy nikoho nepřekvapil. Zaváhání stoperské dvojice Santanderu využil Sergio García a před koncem první půlhodinky překonal gólmana Toňa.

Kantábrijci nebyli schopni reagovat, Tchité a Pereira působili v útoku ztraceným dojmem. Před odchodem do kabin naopak přišel další gól Betisu. Znovu po akci Sergí Garcíi, střelcem ale nakonec byl Emana, jenž doklepával do opuštěné brány.

Ve druhém části byl k vidění úplně jiný Racing, více využíval kraje hřiště, navíc velmi dobře hrál nově příchozí Juanjo, několikrát zkoušel štěstí hlavičkou, ale gólman Casto byl proti.

Betis neusínal na vavřínech a snažil se využívat otevřenější obrany souepře k protiútokům. Jeden z nich využil, no kdo jiný než Sergi García, i když k otmu potřeboval dvě šance, v té první ho vychytal Toňo.

Santander dokázal už jen snížit Munitisem, ale Los Beticos brali zasloužené tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele