21. kolo
01.02.2009 17:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Betis o deseti ubránil remízu 2:2 proti Getafe

Betis vedl v zápase s Getafe již 2:0, po půlhodině hry byl ale vyloučen Juande a domácí mohli být rádi za remízu 2:2. Getafe deset minut před koncem zápasu neproměnilo penaltu...

Betis tak z posledních pěti zápasů získal pouze čtyři body a v tabulce je až na 16. příčce. Stejně mizernou formu má i Getafe, které se ale díky slušným výsledkům ze začátku ligy pohybuje na slušné dvanácté příčce.

Domácí do zápasu vstoupili skvěle a po osmi minutách se ujali vedení. První branku vstřelil Juanma. Výsledek netrval ani dvě minuty a z jednobrankového vedení bylo dvoubrankové. Poprvé v sezoně se trefil Chilan Mark Gonzales. Vše se ale obrátilo ve 33. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Juande. Po hodině hry se hosté mohli radovat ze snížení, o pět minut později byl už stav vyrovnaný. Dvakrát se trefil Ikechukwu Uche. Deset minut před koncem ještě dostali hosté výhodu pokutového kopu, penaltový kouzelní Ricardo ale pokus zlikvidoval a zachránil pro svůj tým alespoň bod.

Zápas lépe začal pro Getafe. Po necelých čtyřech minutách se do šance probil Roberto Soldado, jehož tvrdá rána ale nenadělala gólmanu Ricardovi vážnější problémy. Betis odpověděl šancí Juanmy, která se nakonec proměnila ve vedoucí gól. Po dlouhé době se v základní sestavě objevil chilský křídelník Mark Gonzales a v deváté minutě našel svým centrem hlavu Juanmy a ten z pěti metrů propálil gólmana Jacoba.

Mark Gonzáles se stal hrdinou domácích o minutu později, když ke své asistenci přidal i druhý gól zápasu. Sergio Garcia nahrál mladému záložníkovi, ten z úhlu postupoval na gólmana Getafe a následně ho dokázal přelobovat - 2:0.

Betis mohl zvýšit své vedení po půlhodině hry. Dělovka Emany ale mezi tři tyče nezamířila. Hosté kontrovali gólovkou Ucheho, brankář Ricardo ale senzačním zákrokem nedovolil nigerijskému kanonýrovi snížit.

Zápas dostal jiný náboj po 33 minutách hry. Druhou žlutou totiž viděl Juande, který zfauloval Soldada, a musel ze hřiště. Do konce první půle ale domácí ještě drželi nadějný stav.

Getafe reagovalo na vyloučení dvěma poločasovými změnami. Na hřiště se dostal Cosmin Contra a Juan Albin, kteří nahradili Rafu Lopeze s Adrianem Gonzalem. První šanci druhého poločasu mělo Getafe. Rána Estebana Granera ale byla těsně před bránou tečována obráncem Arzem. Následovaly další šance hostů. V 52. minutě nedokázal nový muž na hřišti Contra umístit míč mezi tři tyče a jeho pokus skončil těsně nad břevnem.

Contra vylekal Ricarda i o pár okamžiků později, jeho volej zpoza pokutového území ale vážnější nebezpečí neznamenal. Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali snížení. V 65. minutě přihrál Soldado Uchemu, který ranou do pravého horního rohu nedal gólmanu Ricardovi žádnou šanci.

Vyrovnání přišlo o sedm minut později. Z šestého gólu v sezoně se mohl radovat Uche. Tomu přihrál Albin a pětadvacetiletý Nigerijec přízemní střelou vyrovnal na 2:2. Další šance Getafe následovaly, hrdinou domácích se ale stal gólman Ricardo, který dokázal zlikvidovat Casquera i Ucheho, který útočil na hattrick.

Hosté se mohli ujmout vedení 12 minut před koncem zápasu. Rozhodčí odpískal penaltu za faul na Soldada, který se k penaltě sám postavil. Specialista Ricardo ale dokázal vystihnout směr střely a po několikáté zachránil svůj tým.

Následovalo několik šancí hostů, dvakrát se neprosadil Soldado, na portugalského brankáře nevyzrál ani Kas. Zápas tak skončil 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele