23. kolo
14.02.2009 20:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 2:2

Barcelona dokázala vydřít bod, i když na hřišti Betisu Sevilla prohrávala již 2:0. Domácí začali lépe, ale poté působili až příliš pasivně, měli minimální procento držení míče a nakonec o své vedení přišli. Jen fantastický výkon Ricarda zachránil pro Los Verdiblancos alespoň bod.

Katalánci tak nenavázali na svou formu z předchozích kol a jedenáctou výhru v řadě nepřidali. Alespoň do neděle mají náskok na čele třináct bodů. Betis bude asi litovat ztracených dvou bodů, ale i zisk jednoho se proti takto silnému týmu hodí.

Trenér Guardiola vzhledem k reprezentačním zápasům během týdne nasadil dost improvizovanou sestavu. Jen na lavičce zůstali Márquez, Henry či Messi. Křídla tak měli na starosti Iniesta a Hleb. Barcelonský odchovanec předváděl skvělý výkon, čímž jen zvýraznil další tragické představení Hleba, který se bez míče prakticky nepohne a není ani schopen odpracovat si alespoň své defenzivní povinnosti.

Hlavní zbraní Betisu byly jednoznačně standardní situace. Ostatně z nich domácí dali oba góly. Ten první přišel v sedmnácté minutě, když Melli přeskočil Busquetse a umístil míč přesně k tyči. Netrvalo dlouho a Los Verdiblancos vedli už o dvě branky. Na zadní tyči se k míči dostal Mark Gonzáles a volejem propálil Valdése.

Blaugranas zabojovali a hlavně aktivní Iniesta neustále zaměstnával obranu Betisu. Dlouho se mu nedařilo dostat se až do vyložené šance, nakonec však ale byla po trochu sporném zákroku na něj odpískána penalta. K té se postavil Samuel Eto’o a i když ji kopnul opravdu mizerně a Ricardo ji chytil, dokázal se Kamerunec dostat k odraženému míči a vsítit svůj stý gól v barcelonském dresu.

O přestávce trenér Guardiola měl v plánu umístit Eto’oa více na kraj, Kamerunec jej však přemluvil, aby mohl zůstat ve středu s tím, že si věří na další gól.

V druhém poločase Betis málem zvýšil, ale radost Oliveirovi zkazil zvednutý praporek. Barca reagovala Eto’oem, který se skvěle uvolnil, ale pak trestuhodně zmařil svou příležitost.

Betis byl zatažený na své polovině, ale dvakrát se mu podařilo vyrazit k rychlým protiútokům. Nejdříve to byl Emana a poté Oliveira, jenže fantastického Valdése tváří v tvář překonat nedokázali.

Valdés udržel své spoluhráče v zápase, Guardiola nasadil Messiho s Henrym a začal drtivý tlak hostů. Ti měli nespočet šancí - Xaviho střela zpoza vápna byla zblokována, Henryho špatně vyřešená tutovka skončila v rukou Ricarda, Piquého volej a Iniestova střela dopadly stejně, Messiho hlavička letěla mimo... Zdálo se, že Barceloně tentokráte není přáno více než ten jeden gól.

Ale nakonec si Blaugranas poradili. Nejednalo se o žádnou vyloženě týmovou akci, ale o parádní individuální průnik Samuela Eto’o, který obdržel míč zády k bráně, ale dokázal se dostat ke střele a nakonec dostat míč do sítě. 23. ligový gól ve 22 odehraných zápasech si Eto’o skutečně užil a hned běžel za Guardilou, aby mu připomněl poločasový rozhovor.

Barca v rozestavení 4-2-4 pokračovala v ofenzívě a leckdo si vzpomněl na památný obrat proti Osasuně. Jenže tentokráte se to už nepovedlo. Závěr zápasu byl trochu pokažen hodně nesportovním gestem domácích díváků, kteří úmyslně zdržovali a trvalo několik desítek sekund, než dovolili hráčům Barcelony rozehrát roh.

Zápas tedy nakonec skončil remízou, která není vyloženě neúspěchem ani pro jeden tým.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip x

Reagovat
smazaný uživatel

Neni pochyb ze by to mela byt cista 2 , ale vsechno jednou zkonci..tak si vsadim na tu procentualitu mirneho neuspechu ktera se kazdym vyhranym zapasem barcy zvysuje. Remiz bude spravedliva a pristi kolo to zase barca rozjede na plne obratky BARCA Ole´

Reagovat
smazaný uživatel

Zadnej opravdovej fanousek NIKDY nevsadi proti svemu klubu. Navic vzdy veri, ze jeho klub vyhraje! Betis nedostane sanci. Aspon podle me jasna 2. Sempre amb el Barca. Visca Catalunya

Reagovat
smazaný uživatel

Existují i objektivní fanoušci, ne jen zaslepenci jako ty...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s autorem že vyhraje betis

Reagovat
smazaný uživatel

prej vyhraje betis :D:D:D co ten autor mu jebe?:D :D:D:D:D::D vtipalci :D:D fakt :D

Reagovat
smazaný uživatel

.. co je na tom..

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko od pravdy nebyl...

Reagovat
milan78

betis cabron !!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele