26. kolo
08.03.2009 17:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Betis 3:3

Real Betis nedokázal dotáhnout do vítězného konce skvěle rozjetý zápas na Ono Estadi a z Baleárských ostrovů si nakonec odváží jen bod. Zmrtvýchvstání Mallorcy bylo způsobeno nástupem nezastavitelného Gonzala Castra. Uruguayec naskočil do hry až v 65. minutě, přesto stihl vstřelit dva góly a třetí připravit Webóovi.

Jednalo se o přímý duel dvou sestupem ohrožených celků, takže ztráta třígólového vedení je o to bolestivější. Los Beticos si alespoň zajistili lepší vzájemné skóre, což v případě shodnosti počtu bodů znamená jakýsi bodík navíc.

Přes zvrat v závěru je potřeba říci, že Mallorca nenavázala na zlepšené výkony z úvodu letošního roku a Betis si své vedení vybudoval víceméně zaslouženě. Přitom až do úvodního gólu si žádnou větší šanci hosté nepřipravili, dokázali však skvěle využít herní krize Mallorcy po první inkasované brance.

Ta přišla v 30. minutě po dobré akci Scaloni, jenž uvolnil Emanu, jehož sice poslal k zemi gólman Dudú Aouate, nicméně ještě předtím Emaná stihl poslat míč Marku Gonzálezovi a ten poslal Los Verdiblancos do vedení.

Sotva se diváci na Son Moix vzpamatovali, byl gólový rozdíl dvojnásobný. Nahrávajícím byl opět Emaná, zakončovatelem tentokráte Mehmet Aurelio.

Mallorca se vrhla takřka bezhlavě do útoku a málem se jí to vyplatilo, Aritze Adurize však zastavila tyč.

Ve druhém poločase Betis dlouho hrál přesně tak, jak potřeboval. Organizovaně v obraně a nebezpečně v útoku. Ještě před tím, než na 3:0 zvýšil Arzu, byli v šancích Damía a Oliveira, ale Aouate byl pozorný. Mallorca měla vlastně jen jednu šanci na snížení na 1:2, Arango mířil nad.

Po Arzuově trefě se zdálo být rozhodnuto, s čímž ale nesouhlasili nově příchozí Webó a a hlavně Gonzalo Castro. Ten v 71. minutě snížil, jen o tři minuty poté připravil gól Webóovi a jakmile hosté ztratili půdu pod nohama, přidal nezastavitelný Castro i vyrovnávací branku.

Za stavu 3:3 se oba celky vykašlaly na obranu a neochotny smířit se s remízou se pustily do bezhlavého útočení. Šance byly na obou stranách, ale branky už nepřišly, takže konečný výsledek zněl 3:3, což by si před příchodem Webóa s Castrem málokdo dokázal představit...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorka vyhraje 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele