34. kolo
03.05.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Getafe CF 2:1

Lék jménem Míchel nezafungoval. Alespoň tedy co se týče první dávky, v níž se Getafe střetlo s Mallorcou, která si ziskem tří bodů definitivně zajistila účast i pro další ročník Primera División.

Getafe si možná zasloužilo za svůj výkon více, ale obrovská chyba brankáře Stojkovice srazila hosty do kolen. Getafe poosmé v letošní sezóně prohrálo na hřišti soupeře, Mallorca má nyní naopak osm domácích výher.

Míchel oproti očekávání příliš nezměnil sestavu, kterou nasazoval Víctor Muňoz - oproti zápasu, v němž Getafe nestačilo na Villarreal, došlo k úpravám jen v obraně, kde Kas nahradil Belenguera a Licht vykartovaného Rafu Lópeze.

Už v deváté minutě se Mallorca dostala do vedení. Prosadil se José Manuel Jurado, jeden z nejlepších hráčů Mallorcy v této sezóně, po přihrávce Venezuelana Juana Aranga. Getafe se poté vrhlo dopředu, zatlačilo ostrovany na jejich půlce, jenže branky to nepřinášelo.

To se změnilo hned na úvod druhého poločasu. Getafe totiž čím dál tím více svého soupeře přehrávalo (Granero s Casquerem dominovali nad Martím se Santanou) a vlastní gól Davida Navarra byl vlastně jen logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrávalo.

Hosté měli na kopačce i vedení, ve velkých šancích byl Albin ve 49. a 52. minutě, jenže neuspěl, a Mallorca tak se štěstím přečkala momenty, během nějž v jejích řadách panoval zmatek a chaos.

Když na tom bylo Getafe nejlépe, přišla fatální individuální chyba. Gólman Stojkovic přichystal gólovou pozici Adurizovi a ten v pohodě poslal svůj tým do vedení. Hosté ještě bojovali, ale gól už nepřišel a boj o udržení mezi Getafe a Sportingem bude ještě hodně zajímavý.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1 pro Mallorku!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele