8. kolo
26.10.2008 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 3:0

Espanyol zkrátka na Mallorcu neumí a znovu se to potvrdilo. Katem Katalánců tentokráte byl Aritz Aduriz, jenž zaznamenal úvodní dvě branky a zlomil odpor soupeře. Ostrované tak zažehnali rodící se krizi, naopak Espanyol prdloužil svou šňůru bez vítězství.

Nejlepší akci prvního poločasu obstaral Josep Lluís Martí. Ten ve 32. minutě vybojoval ve vápně Espanyolu míč, obehrál obránce a poslal míč nad brankáře Kameniho, jenže k bráně balónu pár centimetrů chybělo. Fanoušci každopádně Martího vytleskali jakoby to gól byl.

Jinak toho však k vidění v první pětačtyřicetiminutovce moc nebylo. Spoustu nepřesných pasů, nedostatek pohybu, obrany takřka bez práce. Útoky domácích táhl Juan Arango, ale vůbec se mu nedařilo a když v 38. minutě ztratil míč, došla divákům trpělivost a ozval se mohutný pískot.

A jelikož Espanyol působil snad ještě více tragicky, daly se věci do pohybu až v druhém poločase. Daly se však do pohybu jen na jedné straně – během deseti minut se dvakrát hlavičkou trefil Aduriz a prakticky bylo rozhodnuto.

Bývalý hráč Bilbaa využil perfektně dvou přihrávek Jurada a baskické fanoušky asi znovu nechá přemýšlet nad tím, proč ho proboha nechal trenér Caparrós odejít.

Espanyol se snažil zkorigovat stav, ale když se Los Periquitos dokázali prosadit přes brankáře, radost jim (konkrétně Tamudovi) na brankové čáře pokazil David Navarro. Veškeré pochybnosti o výsledku nakonec utnul Feernando Varela, který se objevil sám před Kamenim a neměl problémy.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorka vyhraje 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele