10. kolo
09.11.2008 17:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Athletic Bilbao 3:3

Hrdinský výkon předvedli fotbalisté Athleticu Bilbao na stadiónu Son Moix. Domácí Mallorca totiž ještě patnáct minut před koncem vedla 3:1 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže baskičtí lvi se nevzdali a v 91. minutě to byl Llorente, kdo urval pro hosty bod po předchozím snížení Iona Véleze.

Mallorca byla mírným favoritem, neboť Bilbao se nachází v hluboké krizi a před utkáním na Baleárském ostrově prohrálo pět zápasů v řadě. A zdálo se, že tento bude šestý. Mallorčané byli lepší a v jedenácté mintuě už vedli – na centr vynikajicího Jurada si naběhl Cléber Santana a hlavou překonal Iraizoze.

Svěřence Gregoria Manzana působili lepším dojmem, ale Bilbao se dokázalo zvednout. Los Rojiblancos táhla čtveřice Llorente, Orbaiz, Etxeberria a Javi Martínez a vyrovnání najednou bylo na spadnutí. Ve 32. minutě sice mohla zvýšit Mallorca, Iraizoz však výborně zasáhl a do konce poločasu skutečně bylo vyrovnáno. Llorenteho skvělou hlavičku ještě odvrátil na brankové čáře Jurado, ale těsně před odchodem do kabin fauloval útočníka Bilbaa Ramis a rozhodčí byl nekompromisní. O vyrovnání se ze značky pokutového kopu postaral Iraola.

Do druhého poločasu vstoupili hosté se stejným odhodláním a bojovností, jenže v rozletu je zastavil Venezuelan Arango, který vstřelil svůj první gól v sezóně. A stál za to, krásná střela levačkou po pasu Adurize. Byl to první gól Aranga po sedmi měsících a na druhý už tak dlouho čekat nemusel – po sedmnácti minutách, opět levačkou.

Bilbao se však nevzdalo a když Vélez snížil na 2:3, začal hon na bod ze strany hostů. Nejdříve ještě zamezil gólu Lux, když se užuž zdálo, že míč míří do brány, ale v nastaveném čase už ani on nestačil. Hrdinou byl Lorente, který, jak jinak než hlavou, rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele