14. kolo
07.12.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Athletic Bilbao 1:1

Athletic Bilbao nedokázal kvůli hrubce gólmana Iraizoze udržet vedení na půdě Racingu Santander a z El Sardinero si odváží pouze bod. I ten nicméně stačí na dočasné udržení se mimo sestupové pásmo. Kantábrijci s bodem z "miniderby" taktéž nebudou úplně spokojeni, před utkáním měli vyšší cíle...

Souboje Racingu s Athleticem bývají v Primera División zárukou kvalitního fotbalu, a proto se očekávalo více branek, než nakonec padlo, i když vzhledem k vývoji utkání neodcházeli los racinguistas příliš nespokojení.

Úvodní minuty ovládali hosté, na jejichž přímou hru nenacházel Racing účinné zbraně. Přesto však první vážnější šance patřila právě domácím. Měl ji na svědomí Serranoo, jehož rána z poza pokutového území skončila vedle pravé tyče Iraizozovi brány.

Celkově se oba celky soustředily spíše na obranné povinnosti, a tak když byla k vidění nějaká nadějná akce, bylo to ze standardní situace. I při těch však působily obranné řady velmi pozorně a pevně.

Za zmínku stojí dva halvičkové pokusy Tchitého či nepříliš podařená střela Llorenteho. A to bylo bohužel z prvního poločasu vše.

To poločas druhý skoro ani nezačal a už se měnilo skóre. Yesteho přímý volný kop nechtěně srazil do vlastní sítě Lacen. Gólman Toňo byl bezmocný.

Od tohoto momentu se Athletic zatáhl a Racing se tlačil vpřed. Více srdcem než hlavou, ale i tak měl po chvíli na blízko k vyrovnání. Pereira se dobře zbavil obránce a když se užuž v jasné šanci snažil zakončit, zasáhl na poslední chvíli Amorebieta.

Útočné snahy znamenaly samozřejmě větší mezery v obraně, čehož mohli hosté několikrát využít, ale trestuhodně to nedokázali. David López neuspěl se svojí standardkou, Vélez zase nestil ke křižné přihrávce doběhnout včas před Toňem.

Čím více se blížil závěr, tím méně se zdálo být vyrovnání Racingu pravděpodobnější. Další šance z brejků měl Javi Martínez či David López... neproměnili a patnáct minut před koncem se utkání znovu zdramatizovalo, vyloučen totiž byl Orbaiz.

Vyrovnání nakonec nepřišlo po nějaké hezké akci, nýbrž po hrubce Gorky Iraizoze. Brankář hostí neudržel Colsův vysoký míč a ten skončil až v síti. Bilbao se ještě dokázalo z tohoto tvrdého úderu zvednou a v nastaveném čase měli baskičtí lvi na kopačkách vítězství, jenže Iraola ani Amorebieta nedokázali v dobrých pozicích překonat Toňa.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele