28. kolo
22.03.2009 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Recreativo Huelva 2:1

Dva přímí konkurenti bojující o záchranu svedli bitvu, která nakonec svého vítěze našla a popravdě vcelku zaslouženě. Getafe opustilo přímou bránu ohrožení a ve vyrovnané tabulce se dokonce posunulo na 13. místo, Huelva klesla na 15. pozici. Hrdinou se stal hrot Roberto Soldado, který za stavu 0:1 dvěma brankami v rozmezí tři minut duel zcela otočil.

Jak už bývá ve Španělsku zvykem, první poločas byl gólově spíše nudnějším odvarem druhého, v tom se totiž urodily hned tři brankové možnosti a celkový pohled hry se výrazně zlepšil a zrychlil. Domácí výhrou "zachránili" krk kouči Victoru Munozovi, nad nímž visel Damoklův meč a dále tak bude pokračovat ve své funkci.

Getafe bylo skoro po celý zápas lepším týmem, první inkasovaný gól však jejich sebevědomí výrazně srazil dolů. V úvodní obrovské příležitosti se ocitl hostující Jesus Vazquez, který svou prudkou hlavičkou ale orazítkoval jen levou tyč Jacobovi svatyně. O čtyři minuty později vypálil perfektně z 20 metrů Javier Casquero, gólman Asier Riesgo avšak dobře kryl. Getafe v dalším průběhu kontrolovalo hru, Adrian Colunga zamířili opět jen do tyče a nechal tak stánek Coliseum Alfonso Perez pouze v pokračujícím napjetí.

Hra se po úvodní čtvrthodině hry uklidnila a dít se věci začaly až v poslední desetiminutovce prvního dějství. Nejprve hlavička Soldada minula volnou klec o milimetry, o něco později mířil asi ve stejné vzdálenosti mimo rychlou ranou Esteban Granero.

Druhý poločas začal velmi nečekaně a hosté využili agresivního nástupu do hry. Menší hrubku domácí obrany potrestal Cristián Maidana, jenž na hranici vápna zatáhl míč blíže k brankáři a střelou do horní poloviny branky k vzdálenější tyči otevřel skóre - 0:1. Pak Huelvu držel gólman Asier Riesgo, hlavičku střídajícího Manu Del Morala vytěsnil mimo nebezpečí konečky prstů.

Jenže na kanonádu Soldada o něco později byl již krátký. Po centru Manua Soldado brilantně zpracoval těžký míč a akrobatickým lobem přehodil z hranice vápna všechny přítomné. Getafe to okamžitě nabudilo, o dvě minuty později totiž opět dlouhý centr asi ze 60 metrů zprava do vápna dostal Uche, jeho pokus vyrazil jednoruč Riesgo jen před sebe a Soldado dorážel do prázdné branky - 2:1.

Hosté se už do dalšího vážnějšího tlaku nedostali a Getafe pohodlně kontrolovalo hru. Příště se bude pokoušet potvrdit formu ve Valencii, Huelva naopak přivítá Sevillu. Ani na jednoho tak nečeká snadný oříšek.

Autor: Viktor Sandev / soccerent.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele