24. kolo
22.02.2009 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Getafe CF - Athletic Bilbao 1:1

Souboj ze středu tabulky nevyzněl lépe ani pro jeden z týmů. Jak Getafe, tak Bilbao se tak muselo spokojit s remízou 1:1.

Getafe tak natáhlou svou sérii bez prohry již na pět zápasů. Z těchto pěti zápasů ale hned čtyřikrát remizovalo a v tabulce se tak usídlilo až na 12. příčce. Bilbao, stejně jako Getafe, v minulém kole remizovalo a nyní na tento výsledek navázalo. I přes získaný bod zůstává na devátém místě.

Skóre otevřel po čtvrthodině hry Roberto Soldado, vedení domácích ale nemuselo trvat dlouho. Andoni Iraola ale v 20. minutě neproměnil pokutový kop a hosté tak na svůj první a jediný gól museli čekat až do 41. minuty. To srovnal na konečných 1:1 Llorente.

Až do prvního gólu se hrál nudný zápas. To až Roberto Soldado, který vstřelil již svůj pátý gól v posledních čtyřech zápasech, odstartoval v 16. minutě zápas. Bývalý hráč Realu Madrid prokázal své rychlé reflexy, když dokázal zareagovat na nízký centr po přímém kopu. Gólman Iraizoz si na míč šáhl, ale nedokázal mu zabránit v rozvlnění sítě za svými zády - 1:0.

Vedení domácích nemuselo mít dlouhého trvání. Již v 18. minutě odpískal sudí spornou penaltu pro Athletic. Domácí hráči dlouho protestovali a pravda se možná nakonec ukázala v minutě dvacáté. Iraola totiž nezahrál penaltu vůbec dobře a míč nakonec skončil v náruči gólmana Jacoba.

Hosté se ale nakonec vyrovnávacího gólu dočkali - o dvacet minut později, pár minut před koncem prvního poločasu, se prosadil Llorente. Velez přihrál svému útočnému kolegovi, Ten prošel kolem Maria a tvrdou ránou tentokrát nedal Jacobovi žádnou šanci - 1:1. Llorente si připsal již svůj desátý gól v sezoně.

Španělský reprezentant si mohl připsat svůj jedenáctý gól v průběhu druhé půle, nevyužil ale nadějnou pozici a branku netrefil. Náhradník Toquero poslal zleva přesný centr na aktivního Llorenteho, který měl dostatek času na zakončení. Z šesti metrů ale nepochopitelně hlavou šanci zahodil, když netrefil branku.

Llorente nebyl jediným, který zahazoval své šance. Z týmu domácích se neprosadil Juan Albin. Ten nenašel centr Contry, přestože byl osamocený uprostřed pokutového území. Utkání tak skončilo remízou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele