30. kolo
11.04.2009 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Recreativo Huelva 2:0

Barca poněkud matným výkonem porazila sympaticky hrající Huelvu a nejméně do neděle zvýšila svůj náskok na čele na devět bodů. Blaugranas si brzy vytvořili jednobrankové vedrní, které v druhém poločase zvýšili, a mrzet je tak nemusí ani neproměněná penalta Lionela Messiho.

Barcelona začala první poločas, jak nejlépe mohla. Už v první minutě unikl na levé straně Henry (prakticky totožně jako to udělal v zápase proti Bayernu) a poslal přihrávku před bránu, kde na ni číhal Bojan, jenže míč se nakonec dostal až k Iniestovi a ten měl před sebou zcela odkrytou bránu.

Pokud však někdo čekal výprask, nepochodil. Barcelona nepředváděla svůj nejlepší fotbal, zatímco Recre působilo velmi sympaticky, nebálo se držení míče (i když celkové procento bylo velmi nízké) ani vyrážet do protiútoků. Hlavní zbraň hostů však byla v podobě standardních situací.

Po jedné z nich (už v šesté minutě) se ocitl ve stoprocentní šanci Nayar, ale fantastický zákrok předvedl Victor Valdés a udržel pro svůj tým vedení. Z protiútoku střílel po vybídnutí Messim Bojan, následně to byl znovu mladý katalánský útočník, jenž zaměstnal obránce, kteří tentokráte jeho pokus zneškodnili.

Během první pětačtyřicetiminutovky byly k vidění i dvě sporné situace, když v jednom případě zahrál rukou Sylvinho při šanci Lamase a v případě druhém hrál rukou pro změnu sám Lamas, když centroval Henry.

Ke konci poločasu měli domácí ještě tři šance - Bojan neuspěl po centru Alvése, poté Márquez hlavičkoval kousíček nad po rohovém kopu zahraném Messim a na závěr Blaugranas zmařili hned dvojitou příležitost - Henry výborně uvolnil Gudjohnsena, ten ve vápně přihrál Bojanovi, jehož střelu zblokovali obránci, jenže k míči se ještě dostal Messi a volejem už už překonával brankáře Riesga, když zachraňoval za hosty Morris.

V poločase druhém nabídly oba celky obraz hry velmi podobný. V 52. minutě pálil nebezpečně, ale doprostřed brány, Bojan, byl z toho nakonec jen rohový kop. O dvě minutky později měli hosté na kopačkách vyrovnání, ale Valdés nejdříve vyběhl proti Rubénovi (přičemž se Recre dožadovalo penalty) a následně katalánský brankář skvěle vychytal dorážku Camuňase.

Na druhé straně skvěle střílel Iniesta, ale ještě lepší zákrok předvedl výborný Riesgo. Trvalo pár minut a Iniesta byl u zrodu další velké šance, když tentokráte vybídl Henryho, jenž pohodlně skóroval, ale gól nebyl kvůli údajnému ofsajdu uznán. Chuť si domácí spravili záhy, když další Iniestův průnik skončil vlastním gólem Morrise.

Závěr zápasu byl poněkud hektický - nejdříve kopala Barca penaltu po další z ruk v pokutovém území, ovšem Messi ji kopl dost mizerně a Riesgo pohodlně chytil. Vzápětí dokonce Huelva vstřelila gól, ale znovu byl nahoře praporek asistenta.

Nakonec už se tedy výsledek nezměnil a domácí zvítězili 2:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca!!! 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

výhra 3:0,nejvetsi hvezdy si musi odpocinout,takze huelva neskonci tak spatne

Reagovat
smazaný uživatel

no tak barca....w LM...boli clapci uuuzasnyyyyyyyyyyyy.... no a dnes len potwrdia swoje kwality....tipujem tak najmenej 3 goooly....a Huelva mozno 1 aj to len zo stastiiim....tak pozerajme...a fandiiiiiiiimeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
_Blind_

Nemate pls nejakej odkaz na ten zapas kde je to v primem prenosu??

Reagovat
smazaný uživatel

rojadirecta.com, přenos už si jistě najdeš

Reagovat
_Blind_

dik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele