5. kolo
27.09.2008 22:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 1:2

Hektické barcelonské derby nakonec přineslo tři body pro hosty, kteří sice prohrávali po brance Cora, ale o zvrat se nakonec postarali Thierry Henry a Lionel Messi. Utkání bylo v průběhu na několik minut přerušeno kvůli řádění fanoušků.

Chování radikálních Boixos Nois a následné reakce podrážděných fanoušků domácích tak značně pokazily dost možná poslední derby odehrané na stadiónu Montjuic. Ale pojďme k fotbalu.

Barca byla od počátku aktivnější a působila velmi dobrým dojmem, i když se přes obranu Espanyolu neprosazovala lehce. Za zmínku stojí hlavně dvojtá šance Iniesty s Henrym, Kameni se ale překonat nenechal. A když už ano, pomohlo mu v patnácté minutě po ráně Xaviho břevno.

Espanyol udeřil z první větší příležitosti, po závaru před bránou se do prázdné klece trefil Coro a Los Blanquiazules náhle byli na koni, i když to využili spíše k udržování výsledku než k útočení.

Vyrovnat se pokoušel nejdříve Dani Alvés ale hlavně Lionel Messi s Thierrym Henrym, kteří oba měli na nohou stoprocentní šanci. Messi se nedjříve lehce z úhlu řítil na Kameniho sám, ale Kamerunec skvěle zasáhl. K míči se následně dostal Henry a z voleje sotva pár metrů od brány trefil pouze hlavu jednoho z obránců stojícího na brankové čáře.

Závěr poločasu přinesl důležitý moment, když byl po druhé žluté vyloučen domácí Nené.

Blaugranas se proti desíti pustili do ještě větší ofenzívy, ale před bránou se jim dlouho nedařilo. Xaviho přímý volný kop byl o pár centimetrů nepřesný, Henryho nůžky sice efektní nikoli však efektivní a Eto’ovu velmi nebezpečnou střelu kryl parádně Kameni.

Další obrovskou šanci přežili Los Periquitos v 67. minutě. Hosté obstřelovali bránu doslova ze všech stran ale buď zasáhl Kameni, nebo nějaký obránce a nakonec dokonce další tyč, která překazila radost Henrymu.

Právě v těchto chvílích tlak hostů vrcholil, ale zradili je vlastní fanoušci. Radikální skupina Boixos Nois vhodila po několika slovních přestřelkách do davu fanoušků Espanyolu dýmovnice a ti si to nechtěli nechat líbit. Začali prorážet ochranné pletivo a nebezpečně se přiblížili trávníku. Rozhodčí Medina Cantalejo utkání na několik minut přerušil a začalo se hrát s devítiminutovou přestávkou.

Čtyři minuty po obnovení hry přišlo vyrovnání. Překvapivě nevyústilo z tlaku ale z rychlého centru za obranu, který sice Henry zprvu nevyužil, ale gólman Kameni lehce chyboval, nastřelil balón do Jarqueho, od něhož se míč odrazil přímo k Henrymu a ten pohodlně poslal míč do prázdné brány.

Barca chtěla za každou cenu tři body a dále se hnala dopředu, jenže tentokráte už začali být dopředu aktivnější i domácí, čímž vznikaly zajímavě vypadající protiútoky, ovšem žádný z nich nakonec nedošel až k zakončení.

A tak se rozhodlo na druhé straně. V poslední mintuě nastavení, v závěrečných sekundách této minuty byl podle rozhodčího faulován ve vápně Samuel Eto’o a byl nařízen pokutový kop. Byl to Messi, kdo dopravil balón do sítě a dovršil tak obrat svěřenců Jsoepa Guardioly.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fc barcelona vyhraje 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Fc vyhraje 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pro Barcu dva góly dá Eto'o

Reagovat
smazaný uživatel

1:2. Forca Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

no jen tak tak jsme vyhraly a to ta penalta mozna jeste nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

info pro p.autora..Valdéz byl při golu hlavně faulován,což jste trochu opomenul.Barca vyhrýla zaslouženě.Zatím každé mužstvo se proti barce jen neustále brání a málo kdy je na půlce barci.Bohůžel Pepek dělá v sestavách rošádu a dost jsem byl překvapen že hrál od začátku Islanďan.Rozhodl zápas doma s Batisem ale prostě to co za celé utkání předvede se ubohý a doporučoval bych mu odchod.Hodně mě opet zklamal Abidal.Druhej zápas po sobě heho obrovské hrubky.Už ať se vrátí Millito..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele