36. kolo
17.05.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:0

Espanyol bez větší snahy a kvalitní hry zvítězil nad Athleticem, čímž prakticky definitivně rozhodl o své účasti v nejvyšší soutěži i pro další ročník. Na baskickém celku se spoustou absencemi bylo vidět, že už o nic nehraje.

Katalánci v prvním poločase nepředvedli nijak oslnivý výkon. Bylo překvapivé sledovat, že v tak důležitém zápase chyběl na straně Los Periquitos pohyb a intenzita, jakoby se snad hrál přátelák.

Zápas přitom pro ně začal dobře, když se ve slušné šanci objevil po pasu Ivána de la Peňi Callejón. Neproměnil a od té chvíle domácí nepochopitelně rezignovali na kombinaci a posutpný přechod do útoku a věnovali se dlouhým nákopům a přímější hře. S takovou taktikou si hosté v pohodě poradili.

Athletic převzal otěže zápasu a obrana domácích měla značné problémy s uhlídáním Fernanda Llorenteho, jehož start byl přitom v ohrožení. Espanyol naprosto ztratil svou tvář a předváděl výkon, jímž se v jednu dobu dostal na samé dno ligové tabulky. Jenže ani Los Rojiblancos nebyli schopni vytvořit si výraznější šance.

I ve druhém poločase začali hosté gólovou příležitosti, Iván Alonso uvolnil Luise Garcíu, jehož parádně vychytal Gorka Iraizoz, bývalý brankář Espanyolu. Ovšem hra svěřenců Mauricia Pochettina se ani poté nezlepšila a Fernando Llorente neustále hrozil vyhranými hlavičkami, i když nic vyloženě nebezpečného z nich nevznikalo a Kameni byl vždy na místě.

Týmu ze Ciudad Condal nakonec pomohlo střídání, konkrétně přínos Cora. Hned po jeho příchodu měl velkou šanci Callejón, jeho střela letěla jen těsně vedle tyče Iraizozovy brány.

V další šanci byl sám Coro, ale po dobré individuální akci nezvládl zakončení. Tým z Bilbaa postupně polevoval v intenzitě a jeho obrana se stávala stále prostupnější. Toho nevyužil nikdo jiný než Coro, který se prodral přes své strážce, až by faulován v pokutovém území Gurpeguim.

Zodpovědnost vzal na sebe Luis García a proměněnou penaltou poslal svůj tým do vedení. Hosté reagovali nákopy na Llorenteho s Toquerem, ale obrana Espanyolu fungovala dobře a s menšími problémy nakonec tři body udržela.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Faul? To si ze mě děláte srandu, takovou simulaci nazvat faulem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele