16. kolo
21.12.2008 17:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Recreativo Huelva 4:1

Deportivo si poradilo s Huelvou a rok 2008 může s klidným srdcem označit za velmi vydařený. Naopak Recreativo nenavázalo na zlepšené výsledky z poslední doby a novoroční předsevzetí se zdá být jasné - vyškrábat se co nejdříve ze sestupových pozic.

Domácí dali přesvědčivou výhrou 4:1 zapomenout na nepovedený výkon z posledního kola, kdy je jasně přehrál na svém hřišti Valladolid. Depor byl od začátku lepší, přičemž netrvalo dlouho a měl již dvoubrankový náskok. Hosté se dokázali vrátit okamžitým snížením, po kterém následoval velký tlak a několik šancí na vyrovnání, těch však už nevyužili a když přidala La Coruňa těsně před koncem první půle třetí branku, bylo prakticky rozhodnuto.

Svěřenci Miguela Ángela Lotiny vlétli do zápasu jako vichřice a už ve třetí minutě měli za sebou dvě slušné šance. Nejdříve po Lafitově centru neuspěl před Riesgem Bodipo a následně na brankové čáře zachránil svůj tým Poli, když míč z hlavičky Lopa užuž mířil do sítě.

Lopo si spravil chuť v deváté minutě. Rohový kop Guardada sice Riesgo vyboxoval, ale Zé Castro vrátil míč do nebezpečné zóny a Lopo jej nakonec dopravil do brány. 1:0.

Huelva působila bezradně a od další pohromy ji zachránil Riesgo, ani ten však nestačil na pokutový kop, který byl nařízený po faulu Morrise na Lafitu a se kterým si poradil Sergio, i když musel svou penaltu opakovat.

Po pár mninut hry se kopala penalta i na druhé straně. Fauloval tentokráte Aranzubia Rubena a úspěšným exekutorem se stal Colunga, který se zapsal do dějin klubu tím, že se trefil ve čtvrtém kole v řadě.

Domácí inkasovaný gól rozhodil a Huelva sahala po vyrovnání, jenže Aranzubia a nepřesnost hostujících střelců byly proti.

A tak udeřila znovu La Coruňa. Skvělá akce Felipeho s Guardadem po levé straně skončila centrem prvně jmenovaného na Bodipa a ten se hlavou nemýlil. 3:1 a Depor definitivně ovládl zápas. Následně ještě mohl zvýšit Verdú na 4:1, ale i dvoubrankový náskok byl při odchodu do kabin dostatečný.

Shodou okolností začal druhý poločas stejně jako první, tedy Poliho zákrokem na brankové čáře proti pokusu Lopa z Guardadova rohu. Na druhé straně překazil Camuňasovi radost Aranzubia, ale to byl spíše výjimečný pokus ze strany hostů. Ti očividně neměli síly na zvrat a ve vzduchu se naopak vznášel čtvrtý gól Deportiva.

Ten přišel v úplném závěru, když se skvělou akcí zakončenou lobem přes vybíhajícího Riesga prezentoval Felipe.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 DEPORTIVO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele