26. kolo
08.03.2009 17:00 CET
5 : 3
(1:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Racing Santander 5:3

Největší přestřelka kola, a že se nejednalo o kolo ledajaké, se odehrála na stadiónu El Riazor, kde domácí Deportivo otočilo nepříznivý průběh utkání a porazilo hosty ze Santanderu 5:3. Kantábrijci odcházeli po prvním poločase do šaten s jednogólovým vedením, jenže v poločase druhém je La Coruňa zničila svou přesností při zakončení.

Že to tentokráte nebude s obranami nijak slavné, o tom se všichni přesvědčili už po třiceti sekundách, když se v prvním útoku hostů prosadil přízemní ranou Pereira. Útočník hostů byl při chuti i nadále a za pár vteřin zkoušel štěstí znova, tentokráte již neuspěl.

Domácí o sobě dali poprvé výrazněji vědět ve dvanácté minutě, obrana hostů však byla v pozoru a přes několik snah Deporu nakonec ani při jedné střele nemusel brankář Toňo zasahovat. Od pohromy poté zachránil La Coruňu brankář Aranzubia, jenž překazil radost Garayovi.

Za čtyři minuty bylo srovnáno. Zásluhu na gólu měl hlavně výborný Lassad, jenž připravil dobrou pozici pro centr Laureovi, který našel Juana Rodrígueze a ten již věděl, co má s míčem udělat.

Racing se nepoložil a ihned se hnal za obnovením svého vedení. Ve 27. minutě ještě zachraňoval domácí Aranzubia, ani ten ale nestačil na Zigice v minutě 33. V gólu měl opět prsty Pereira, tentokráte přijal roli nahravače. Ve zbytku poločasu ještě zkoušel štěstí Verdú, avšak neuspěl a jelikož stejně dopadl i Colotto, šlo se do kabin za stavu 1:2.

Těžko spekulovat, co se dělo v kabině Deportiva o poločase, zda náhodou trenér Lotina nepřipravil svým svěřencům nějaký tajný nápoj, faktem každopádně je, že se u domácích v druhé půli projevila neutuchající gólová nenasytnost.

Už v padesáté minutě vyrovnal gólový poměr sil Riki po přihrávce Lassada, v 58. minutě se pro změnu prosadil se štěstím Lafita po tak trochu zvláštní přihrávce Colotta. A aby náhodou Los Racinguistas nemysleli na zvrat, jen o minutu později zvýšil na 4:2 po Valerónově přihrávce opět Riki. Los Blanquiazules byli v takovém laufu, že hned za šest minut přidali gól číslo pět, autorem branky byl tentokráte Verdú. Za patnáct minut čtyři góly a bylo definitivně rozhodnuto. El Riazorem znělo oblíbené "olé".

Až poté se ke slovu dostali také hosté, i když nebyli ani zdaleka tak efektivní jako jejich soupeř. Marcana po rohovém kopu zastavila tyč, Berrocala parádně vychytal Aranzubia, a tak osmá a poslední branka zápasu přišla až 12 minut před koncem. Jejím autorem byl právě Berrocal, ale i když by průběh zápasu značil, že je ještě o co hrát, domácí si už výsledek pohlídali.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

špatnej tip

Reagovat
smazaný uživatel

jj BSS.

Vamos Depor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele