21. kolo
31.01.2009 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real veze z ledové Sorie plný počet bodů

Numancii se nepodařil husarský kousek a podlehl na domácím hřišti Realu Madrid 0:2. Kapitán Bílého baletu Raúl vyrovnal střelecký rekord Di Stéfana, druhý gól přidal po klasickém průniku Robben. Domácí se drželi statečně, ale potýkali se s přesným zakončením.

Raúl se gólově vyrovnal legendě Di Stéfanovi, když zaznamenal svou 307. branku v bílém dresu. Real si připsal šesté vítězství v řadě a v mrazivém prostředí utrhl cenné vítězství, na které to po prvním poločase příliš nevypadalo. Domácí trenér Kresic postavil ofenzívnější sestavu, místo Arandy naskočil od začátku Brit. Hosté nastoupili v osvědčené sestavě z minulých zápasů.

Numancia zahájila dvěma standardkami, Real odpověděl dobrým presinkem. První šanci měl Boris, po přímém kopu Barkera v 8. minutě, když hlavičkoval přímo do Casillasových rukavic. Za hosty odpověděl Higuaín o tři minuty později, po pěkné kombinaci pálil z dálky, ale gólman Pablo střelu zlikvidoval.

V 19. minutě střílel po prúniku Robbena vedle Gago. Obrovskou šanci spálil za osm minut nato Del Pino, který po centru mířil hlavou do tyče. Madridu se nedařilo příliš dostávat se do útoku, a tak se iniciativy chopili domácí. Další příležitost ke skórování měl Brit, který po centru Barkera a prodloužení Borise trefil jen boční síť.

Real nakonec odpověděl nebezpečným centrem Robbena do šestnáctky, kde míč před Raúlem ukopl na roh Boris. V 35. minutě po rohu hlavičkoval Heinze a z brankové čáry vyhlavičkoval Barkero. Rušnou tříminutovku zakončil střelou Higuaín, trefil ovšem jen Raúla. Po poměrně nudném poločase se šlo do kabin bez branek.

Druhá půle začala historicky. Robben pronikl ve 48. minutě zprava doleva, přihrál Higuaínovi, jehož střelu Pablo vyrazil před sebe, míč do sítě doklepl Raúl a svou 307. trefou vstoupil do historie královského klubu. Domácí odpověděli tlakem, který však nepřinesl žádné ovoce.

V 56. minutě Bílý balet zvýšil svůj náskok. Robben provedl míč přes pokutové území a proti jeho přesné střele k tyči neměl brankář Pablo nárok. Vystřídavší Aranda poté pálil z dálky mimo. Následně měl šanci zvýšit Cannavaro, ale jeho rybička po přímém kopu Sneijdera jen těsně minula branku Numancie.

Prakticky z protiútoku měl obrovskou šanci Goiria, ale míč napálil po chybě Heinzeho do dobře postaveného Casillase. Další možnost měl Van der Vaart, který vystřídal Robbena, ale jeho pokus šel mimo tři tyče. Režie zápasu se ujal Real, který trpělivě vyčkával a likvidoval pokusy domácích o útok.

V 79. minutě Numancii usnadnil situaci Gago, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. O čtyři minuty později měl dobrou příležitost náhradník Quero, na jehož nebezpečný centr jen tak tak nedosáhli Aranda a Goiria. Na další šance se domácí nezmohli, tudíž se ze tří bodů raduje Real.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

I když to Numancii na vlastní půdě docela jde, měl by Bílý balet zvítězit. Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

mozes len dufat

Reagovat
smazaný uživatel

minulej týden jsem viděl zápas proti La Coruně, a skoro mě z toho bolely oči. Nevěřím Realu, tipuju plichtu 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele