1. kolo
31.08.2008 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

CD Numancia - FC Barcelona 1:0

V Barceloně asi budou po úvodním utkání sezóny panovat určité rozpaky, cesta za titulem totiž začala překvapivou porážkou 0:1 na hřišti Numancie. Domácí předvedli bojovný výkon, i když cenu za krásu fotbalu pravděpodobně nedostanou, neboť prakticky celý zápas bránili v deseti lidech. Na to se však ve fotbale nehraje.

Pep Guardiola oproti prognózám nasadil do zálohy Tourého a na Keitu zbylo místo pouze na lavičce, dalších překvapení se fanoušci nedočkali. Alespoň ne v sestavách, jelikož gól domácích naprosto z ničeho se za určité překvapení jistě považovat dá. Přišel ve 14. minutě, kdy se k míči dostal ve vápně Mario a nekompromisní ranou nedal brankáři Valdésovi sebemenší šanci.

Hosté se snažili vyrovnat, ale proti obranné hradbě soupeře se jim vůbec nedařilo prosazovat. A když už se to povedlo, zastavilo Bluagranas břevno, jako tomu bylo v 16. minutě po ráně Eto’oa. Z prvního poločasu stojí za zmínku ještě nedůrazná střela Henryho, polostřela-polocentr Iniesty či individuální průnik Xaviho, nic z toho však gólem neskončilo.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce přišel ještě daleko větší tlak hostů, Numancia se už ani nesnažila předstírat, že by chtěla vstřelit gól, a k vidění bylo doslova bago. Hru měla oživit střídání, na hřiště se během pár minut dostali Keita, Hleb a Bojan a nutno dodat, že to Barceloně prospělo.

V 68. minutě se po přihrávce Hleba a teči Xaviho dostal ke střele Eto’o, jenže stejně jako Bojan o tři minuty později ztroskotal na skvělém gólmanu Juan Pablovi. Štěstí pokoušeli také Xavi a Messi, oběma však kousek sházel, nejinak tomu bylo při ráně Keity.

Vyrovnání měl v jasné situaci na hlavě Eto’o, ale po centru Keity mířil vedle, z takřka totožné pozice zaváhal i Bojan a poslední naděje hostů se tak upřely na standardní situaci v 90. minutě. K té se postavil Messi, ale parádní ranou orazítkoval pouze tyč.

Numancia si tedy připisuje tři body a svou cestu za záchranou začala perfektně. Doufejme však, že proti jiným soupeřů předvede atraktivnější podívanou.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2... Puyol, Xavi.

Reagovat
herbage

Už asi nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

A to mi píšeš proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Ctitel.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
antimadrista

Forca Barca !

0:3, Messi nás dovede k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (3 Eto'o)

Barca!!!

Reagovat
smazaný uživatel

x????? to su tipy dpc

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 ( Etoo , Messi , Iniesta )

Reagovat
Xavi8

1:2 Messi a Etoo

Reagovat
smazaný uživatel

Numancia 1 - 0 Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

tak s takovou hrou at jdou do prd...nic se nezměnilo a docela chápu že v Polsku šlo o stejnou hru.Pepek má nové hráče a sedí.Abidal zahrál supr na hovno.První gol a hned jeho.Numancie hrála sice jako někdo z divize ale ubránila to a má tři body.Henry samozřejmě nepředvedl nic a pepekbude mět hodně práce.Tvář barci se nezměnila ani o trochu a Messi to tak moc tahal až se utahal...

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

možná by Henrymu prospěl odchod zpátky do Anglie,podobně jako Seva,nevyšlo muto angažmá a vrátil se domů.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tohle bylo hrozný....Pep bude mít docela dost práce

Reagovat
smazaný uživatel

no nebylo to zase tak hrozny i kdyz jsme teda padli...numancie to zdila hrozne...pred sezonou pepe rikal zue henryho bude stavet na stredniho utocnika jak byl zvyklej z arsenalu a stejne ze zacatku hral z leva jako pod rajkardem tak nevim....ale je fakt ze hra se moc nezmenila od minule sezony ale verim ze se to bude jen lepsit

Reagovat
smazaný uživatel

já to nechápu, Pep tvrdil že Henry bude hrát na hrotu, na tom křídle je to vyloženě tragédie

Reagovat
antimadrista

prostě smůla

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že rupl ten podělanej real

Reagovat
smazaný uživatel

moje slova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele