21. kolo
01.02.2009 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Osasuna zvládla souboj o záchranu, porazila Mallorcu 1:0

Osasuna zvládla důležitý souboj o záchranu, když v jednadvacátém kole porazila zásluhou Waltera Pandianiho Mallorku 1:0.

Osasuna přerušila čtyřzápasovou sérii bez výhry, když porazila Mallorku. Ta kvůli dvanácté prohře v tabulce klesla opět až na poslední místo v tabulce, kde vystřídala právě Plašilovu Osasunu. Ta si připsala teprve svou třetí výhru v sezoně.

Skóre otevřel již po třech minutách útočník domácího celku Walter Pandiani. Pojistku mohl čtvrt hodiny před koncem z penalty pojistit záložník Francisco Puñal, gólmana Aouateho ale podruhé nepřekonal. Hosté navíc dohrávali zápas pouze v devíti, v 60. minutě byl vyloučen Navarro, deset minut před koncem pak opustil hřiště gólman Aouate. Osasunu v posledních chvílích oslabil Nekounam, který byl tři minuty před koncem po druhé žluté kartě vykázán.

Osasuna zahájila zápas nejlépe, jak mohla. Neuplynuly ani tři minuty a domácí fanoušci se mohli radovat z pátého zásahu Pandianiho. Jednatřicetiletý záložník se dokázal prosadit po centru Massouda Shojaeida.

Vedení domácích ale nemuselo mít dlouhého trvání. O pár minut později se do střelecké pozice dostal Cleber Santana. Jeho střela zpoza pokutového území ale síť za gólmanem Robertem nerozvlnila.

Po deseti minutách se ke střele dostal i Jaroslav Plašil. Jeho pokus z pětadvaceti metrů ale skončil těsně nad břevnem. Po atraktivním začátku zápasu tempo trochu opadlo. Přesto se v 17. minutě dostal do šance záložník hostů Jose Manuel Jurado. Ani ten ale z úhlu Roberta nepřekonal.

Ke konci poločasu se hosté dostávali místy až do drtivého tlaku, Osasunu ale několikrát podržel gólman. Ten zlikvidoval největší šanci, kterou si vypracoval Juan Arango. Mallorka se neradovala ani po dvou šancích Aduritze. Jeho první pokus skončil vedle brány, druhý Robertovu svatyni o pár centimetrů přelétl. V nastaveném čase se hosté mohli dočkat vyrovnávací branky. Gól měl na hlavě aktivní Aduritz, ale jeho pokus skončil na tyčce.

Naděje Osasuny na výhry vzrostly po hodině hry, kdy byl za brutální zákrok ihned vyloučen bek Navarro. Obětí jeho zákroku se stal Shojaei. Ještě lépe to pro domácí vypadalo o čtvrt hodinu později. Nunes v pokutovém území fauloval Shojaeia a rozhodčí nařídil pokutový kop.

K míči se postavil Punal, nedokázal ho ale pořádně umístit a gólman Aouate míč vytěsnil nohou. Z hrdiny se ale rázem stal štvanec. To když gólman Mallorky zahrál o tři minuty později rukou mimo pokutové území a rozhodčí vytáhl druhou červenou kartu.

Třetí červená karta přišla tři minuty před koncem zápasu. Po druhé žluté kartě předčasně skončil zápas i pro Nekounama. Osasuna si ale vedení již pohlídala a mohla se radovat z postupu na osmnáctou příčku. Na nesestupové pozice nyní ztrácí tři body.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Utkání o bytí a nebytí. Věřím Osasuně, myslím že má momentálně lepší formu a hlavně už bych ji přál trochu toho fotbalového štěstíčka

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Mallorka zopakuje výkon jako proti Valencii tak neodjedes prázdnou!můj tip 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

a jéjej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele