30. kolo
12.04.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

CA Osasuna - Athletic Bilbao 2:1

Osasuna potřetí v řadě zvítězila a díky zisku tří bodů se v tabulce posunula před svého dnešního soupeře. Bilbao bylo po většinu zápasu horší, i když rozhodně mělo své šance a přes dohrávání o desíti nakonec padlo až po standardní situaci deset minut před koncem.

Stadión Reino de Navarra nabídl vynikajicí první poločas - skvělý fotbal, řadu šancí a dva góly jako bonus. Po každém na jedné straně.

Úvod patřil domácím, kteří útočili po stranách, hlavně po té levé, kde operoval Plašil, ale obrana Basků působila kompaktně a žádné větší šance z počátku Osasuně nepřipouštěla. Do vedení naopak mohli jít hosté, jen kdyby po chybě Azpilicuety lépe mířil Fernando Llorente, balón totiž od jeho kopaček mířil nad.

Z protiútoku se domácí fanoušci dožadovali penalty po pádu Pandianiho v pokutovém území, o žádný faul se však v žádném příapdě nejednalo a ani sám Uruguayský útočník se ničeho nedožadoval. A fanoušci na onen moment taky rychle zapomněli, protože o tři minuty později šel jejich tým do vedení. Plašilův centr nesedl Neukonamovi, ale nakonec doletěl až k Masoudovi a ten už neměl problémy.

Dlouho se nicméně domácí neradovali. Nejdříve sice šilhali dokonce po zvýšení náskoku, jenže Gorka Iraizoz byl pozorný a pak přišly chvíle Bilbao. Po akci Yesteho překonal Roberta Aitor Ocio. A mohl být pro Pamplonu hůř, jenže Llorente v tutovce neuspěl. Zápas byl jako na kolotoči, každým momentem se mohlo skóre přetočit na tu či onu stranu. Los Rojiblancos každopádně byli gólem nažhaveni a chtěli jít do vedení, domácí zachraňoval při šanci Susaety Roberto.

Závěrečné šance první půlě patřily domácím, jenže před Pandianim zasahoval Amorebieta a Masoud střílel hodně vedle.

Pamplona začala druhý poločas lépe, když nadvakrát v šancích neuspěli Nekounam s Masoudem. Klíčový moment přišel v 50. minutě, kdy Aitor Ocio zezadu fauloval unikajícího Masouda a uviděl přímou červenou kartu. Těžko soudit, zda rovnou červená byla zasloužená, pravdou je, že kdyby Ocio dostal jen žlutou, byla by dost do oranžova.

Osasuna měla své šance, ale dlouho nedokázala početní převahy využít, když naopak Athletic mohl Yestem strhnout vedení na svou stranu. Yeste ale z přímého kopu neuspěl, a tak dále útočili domácí - aktivní byl hlavně vynikajicí Sola, jenž to zkoušel postupně v 71., 75. a 77. minutě, ale vždy mu kousíček chyběl.

Pamplona se ale přece jen dočkala . Chybělo do konce utkání deset minut, když si na rohový kop naskočil Masoud, Iraizoz špatně vyběhl a nehlídaný stoper Sergio už měl snadnou úlohu.

V závěru ještě mohli pečetit stav Masoud či Pandiani, stav se už ale nezměnil a Osasuna bere klíčové tři body. Každým kolem je blíž a blíž záchraně, která se ještě nedávno zdála nemožnou.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele