19. kolo
18.01.2009 19:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Valencia CF 3:2

Valencie prohrála na stadionu San Mamés 2:3 a propadla se na čtvrtou pozici. Naproti tomu Bilbao posedmé v řadě neprohrálo a v tabulce už je deváté.

Valencii se povedl skvělý vstup do utkání, když už ve třetí minutě se prosadil elitní kanonýr Villa, který si naběhl na idealní přihrávkou Maty a poslal Los Ches do vedení. V sedmé minutě pálil Fernandes z velké dálky dva metry vedle pravé tyče domácí branky. Na druhé straně mohl srovnat skóre Velez, jenž z deseti metrů pálil levačkou těsně vedle tyče Renanovi branky. V 16. minutě to byla ale opět Valencie, která si vypracovala gólovku. Mata poslal krasný pas na rozběhlého Villu, jehož lob přes brankáře Iraizoze skončil nad brankou. V 18. minutě domácí vyrovnali, Gabilondo si naskončil na centr z levé strany hřiště a přesnou hlavičkou překonal Renana. Zajímavý duel pokračoval dalekonosnou ranou Fernandese, s kterou si poradil Iraizoz. V 27. minutě předvedl brankář Iraizoz skvělý zákrok proti tečované střele Fernandese z přímého kopu. Na druhé straně se musel Renan vytáhnout proti ráně Llorenteho.

Po půlhodině hry se Valencie opět ujala vedení, Villa se uvolnil v pokutovém území a pozemní přihrávkou našel na malém vápně Morientese, který už neměl problém vstřelit svůj první letošní gól. Bilbau se ale povedle ještě do přestávky srovnat, když Javi Martinez tentokráte po centru zpravé strany hřiště hlavičkoval přesně do sítě brankáře Guity, jenž musel vystřídat zraněného Renana a po dvou minutách na hřišti hned inkasoval.

Jako první ve druhém poločase zahrozil Joaquin, branku však netrefil. V 56. minutě spálil obrovskou šanci Mata. O pár minut později zahrozilo Bilbao, proti Martinezovi se však vytáhl brankář Guita. Na druhé straně hřiště se neujala šance Morientese. Velkou šanci měl poté David Lopez, který však nezužitkoval přihrávku Llorenteho. Rozhodující moment utkání přišel až v devadesáté minutě, kdy Manuel Fernandes fauloval v pokutovém území Martineze a uviděl druhou žlutou kartu. Nařízený pokutový kop využil Llorente a Bilbao zvítězilo 3:2

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele