23. kolo
15.02.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Recreativo Huelva 1:1

Huelva přehrála Bilbao na jeho vlastním hřišti a vzhledem k velmi špatnému výkonu domácích se nakonec bod pro hosty zdá ještě málo. Bez své hlavní útočné hvězdy - Joseba Llorenteho - Baskové vůbec nevěděli, co hrát, a bod si pravděpodobně nezasloužili.

Athletic se ještě před pár dny zdál v excelentní formě, poslední dva zápasy to však příliš nepotvrdily. Přitom dnes ještě mohli zcela proti průběhu zápasu vyhrát, když v nastaveném čase druhého poločasu měl na noze tutovku Ion Vélez. Byl by to ale krutý závěr pro Recreativo, které během 90 minut promarnilo více než jednu slibnou příležitost.

Krom gólových akcí se za klíčový moment dá označit také situace, jež nastala krátce po startu druhého poločasu. V ní byl faulován Adrián Colunga brankářem Iraizozem, ale rozhodčí penaltu nezapískl. Pokud by tak učinil, pravděpodobně by i Iraizoze vyloučil a zápas by byl takřka rozhodnutý. Remíza neznamená ani pro jednoho ze soupeřů žádnou změnu v tabulce, pouze Bilbao se o devátou/desátou pozici nyní dělí s Valladolidem.

Joquín Caparrós se nakonec rozhodl pro Etxeberriu, jakožto náhradu za nenahraditelného Llorenteho. Recre pak spoléhalo hlavně na útoky přes pravou stranu, kde řádil Camuňas. Neustále se hosté snažili prosadit právě tudy a zkoušeli to tak dlouho, až se jim to podařilo. Pomohl tomu také fakt, že domácí Balenziaga, který hlídal tuto stranu hřiště za zraněného Koikiliho, neměl nejlepší den. Ve 33. minutě tedy Camuňas zaměstnal baskickou obranu a připravil pro Aitora gólovku, kterou ten levačkou proměnil.

Bilbao působilo skutečně ztraceně. Chyběl gól, chyběly šance, chyběla myšlenka... chyběl fotbal. Caparrós byl natolik nespokojený, že o poločase nechal Davida Lópeze s Etxeberriou na lavičce a na hřiště přivedl Susaetu a Toquera.

Netrvalo dlouho a Athleticu se podařilo po změně stran vyrovnat. Centr Gabilonda se po intervenci Casquera dostal k Javi Martínezovi, který jej dopravil do sítě. Ještě předtím došlo k již zmiňované sporné situaci na druhé straně.

Od stavu 1:1 už Bilbao zase působilo tím stejným (=špatným) dojmem. Huelva naopak dále usilovala o vítězství a několikrát k němu byla skutečně blízko. Dvakrát to bylo prostřednictvím aktivního Adriána Colungy, jenže nejdříve mířil nad a poté ho takřka zázračně vychytal Iraizoz. Neuspěl ani Camuňas, jehož střela letěla vedle.

Recre promarnilo dobré příležitosti a málem jí to stálo nejen dva body, ale všechny tři. Ion Vélez mohl v nastaveném čase zajistit všechny tři body Bilbau, jenže na brankové čáře zakročil na poslední chvíli Bouzón.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele