3. kolo
21.09.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Valladolid 2:0

Athletic dokázal zabrat a proti Valladolidu urval první vítězství v sezóně. Hosté tak nedokázali navázat na triumf proti Atléticu Madrid a po matném výkonu zaslouženě prohráli. Nebýt skvělého gólmana Sergia Asenja, mohlo být pro Pucelu ještě hůře.

Počátek zápasu byl poněkud vlažný. Bojovalo se převážně ve středu pole a dobře zformovaný Valladolid domácí k ničemu vážnějšímu nepouštěl. Za zmínku stojí snad jen střely Susaety a Escudera, ale ani jedna z nich neměla šanci na gól.

Baskům vydatně prospěl taktický manévr Joaquína Caparróse, který v půlce první části hry prohodil strany Susaety a Davida Lópeze. Bilbao začalo mít poté převahu a Fernando Llorente málem poslal svůj tým do vedení, jeho hlavičce chybělo pár centimetrů.

Tlak ještě zesílil poté, co rozhodčí Rubinos Pérez přehlédl ruku Marcose, za kterou se měla kopat penalta. Baskičtí lvi se dostali do mohutného tlaku, ale ani střela Lópeze ani ta od Véleze cestu do sítě nenašly.

Domácí nepolevili ani po přestávce a brzy se dočkali zasloužené odměny. První superšanci Llorenteho ještě vychytal Asenjo, napodruhé už byl ovšem hostující brankář bezmocný. Střelcem byl aktivní Fernando Llorente, pro nějž to znamenalo první ligový gól v sezóně.

Hosté zkoušeli oživit svou hru příchodem Víctora a Ogbecheho, leč marně. Athletic byl nebezpečný hlavně po levé straně, kde se navíc následně dobře chytil Joseba del Olmo a krátce po svém příchodu málem zvýšil na 2:0, proti byl excelentní Asenjo.

Druhý gól ale nakonec přece jen přišel. Centr Balenziagy srazil rukou Baraja a kopala se penalta. S tou si bez problémů poradil Iraola a tři body zůstaly na San Mamés.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele