35. kolo
09.05.2009 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Betis 1:0

Athletic Bilbao potvrdil své setrvání v nejvyšší španělské soutěži a všechny zraky se v Bilbau upírají už jen na Copa del Rey. Naopak Betis bude mít ve zbylých třech kolech se svou záchranou ještě docela starosti.

Los Beticos určitě nebudou mít klidné spaní, jelikož tři body náskoku na sestupové pozice ještě k tomu s odehraným zápasem navíc zrovna jako prášky na spaní nepůsobí. Poslední tři kola už sice Andalusany nečeká žádný tým z top 4, ale například návštěva La Rosaledy bodovou záruku až tak úplně nepřináší.

V základu domácích byl jediný člen běžné zahajovací jedenáctky a sice David López, pro nějž tento zápas sloužil jako rozehrání pro středeční finále Copa del Rey.

Zápas byl zajímavý od zahajovacího hvizdu, jelikož oba týmy měly značně útočné choutky. První výraznější příležitost měl Brazilec Edu, jenž si poradil se dvěma obránci, ale jeho střela letěla vedle Armandovy brány.

38letý brankář byl v prvním poločase hrdinou svého týmu a to hlavně poté, co Vélez vsítil po pasu Muňoze gól na 1:0. Betis se snažil okamžitě srovnat krok, jenže Armando byl proti. Zlikvidoval velké šance Oliveiry i Emany, zvláště proti prvně jmenovanému se zkušený gólam skutečně vytáhl.

V druhém poločase dvakrát znovu zaváhal v gólové šanci Oliveira, pokaždé střílel nad. Na druhé straně zaváhal po centru Garmendii Vélez, jeho hlavičce chybělo pár centimetrů.

Bilbao už si nakonec zbytek zápasu pohlídalo a nyní už se myslí jen na to, jak porazit Barcelonu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele