5. kolo
28.09.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 0:1

V Bilbau nebudou věřit, co za zápas dokázali na vlastním stadiónu prohrát. San Mamés totiž sledoval tlak Basků s velkým počtem šancí a následně šokující gól Getafe v samotném závěru. Hrdinou hostů se stal Javi Casquero a jeho parádní lob z 25 metrů.

Pokud by se stejné utkání hrálo znova, pravděpodobně by dopadlo úplně opačně. Takhle se však Bilbao zadrhlo v cestě vzhůru a spadlo tabulkou dolů. O čem přemýšlet každopádně mají oba trenéři – Joaquín Caparrós byl svědkem tragické koncovky, Victor Muňoz zase přes čisté konto nemůže být spokojený s hrou defenzívy.

Baskičtí lvi nastoupili v poněkud pozměněné sestavě a prvních třicet minut jakoby se rozehrávali, pak však přišly velké šance. Je doslova zázrak, že Huelva po super příležitostech Véleze a Llorenteho neprohrávala. Oběma stačilo sotva se dotknout míče, když na ně hleděla prázdná brána.

Už předtím měli hosté obrovské štěstí, že v síti neskončil přímý volný kop Yesteho, který gólman zastavil, aniž by snad chtěl. Neuspěl ani Llorente se třemi hlavičkovými pokusy (34., 38., 44.) po rohových kopech Davida Lópeze, kdykoli přitom mohly stejně jednoduše skončit v síti jako v náruči Jacoba.

Ani po změně stran šancí neubývalo. Ion Vélez neuspěl hned třikrát (46., 63., 69.), štěstí nenašlo ani Del Olma v sedmdesáté, Gabilonda v 55. či Davida Lópeze v 59. minutě. Na druhé straně se dožadoval penalty Soldado za údajný faul brankáře, ale mnohem více se penaltě blížila ruka Manua. Nepískalo se ani jednou.

A tak, když Athletic zahodil další tunu šancí, přišel z ničeho trest. Postaral se o něj zkušený Javi Casquero parádním lobem, který šokoval San Mamés.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

getafe vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele