17. kolo
04.01.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 1:1

Fotbalisté Espanyolu Barcelona byli blízko k důležitým třem bodům, dlouhou dobu vedli, ale domácí Bilbao dokázalo devět minut před závěrečným hvizdem vyrovnat a stanovit výsledek na konečných 1:1. Hosté tak stále zůstávají na sestupových příčkách.

Hostům výrazně chyběla souhra špílmachra De La Peny a střelce Tamuda. Jejich hru se snažili nahradit Garcia s Corominasem, přesto to byli domácí, kteří měli v úvodních chvílích zápasu více ze hry. První gólová šance Bilbaa přišla v 15. minutě, Orbaiz poslal přesnou přihrávku Amorebietovi, ten ale z dobré pozice přestřelil branku hostů. O pár chvil později nebezpečně stříleli Llorente a hned po něm Martinez, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný.

Ve 37. minutě o sobě dali poprvé v utkání vědět hosté a hned z toho byla úvodní branka zápasu. Garcia zahrával rohový kop, na který si nejvýše vyskočil Hurtado a zajistil hostům jednobrankové poločasové vedení. Hurtado svým gólem poslal "pozdrav" všem kritikům, kteří ho v letošní sezóně za špatné výkony příliš nechválili.

Bilbao vstoupilo do druhé půle zostra, hned v úvodu vyslal na branku Espanyolu nebezpečný projektil střídající Etxeberria, který jen o pár centimetrů minul branku hostů. S ubíhajícím časem to byli domácí, kteří měli stále více ze hry. V 70. minutě měl gól na hlavě další střídající hráč Toquero, jeho pokus ale dokázal brankář Espanyolu zneškodnit. Bilbao se vyrovnání přesto dočkalo, devět minut před koncem se akcí jako z fotbalové učebnice prezentoval Iraola. Míč si zpracoval na prsou a nůžkami a nechytatelnou střelou zajistil Bilbau vyrovnávací gól na 1:1.

Na hosty zatím neplatí kouzlo nového kouče Maného, pod jeho vedením dokázali hráči vybojovat ze čtyř utkání pouhé dva body a stále jsou velmi blízko dnu tabulky. Bilbao je se ziskem 20 bodů na třinácté pozici.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi jednička

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele