25. kolo
23.02.2008 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Recreativo Huelva 1:1

Valencia nedokázala na domácím stadionu porazit Huelvu a na své konto si tak připsala jen bod za remízu 1:1. Klub z východního pobřeží Španělska byl sice o mnoho lepší, doplatil však na neproměňování obrovských šancí. Netopýři jsou v tabulce stále na devátém místě, Huelva je čtrnáctá.

První zajímavější akci utkání viděli fanoušci na stadionu Mestalla ve dvanácté minutě, kdy Mata nacetroval na Žigiče, který si zpracoval míč na prsa a z otočky pohotově vypálil, brankář Sorrentino si připsal na své konto první úspěšný zákrok. Nepříliš strhující úvod utkání pokračoval hlavičkou Albiola mimo branku hostí. Hosté se dostali ke střele až po půlhodině hry, Camunasovu ránu z velké dálky vyrazil na roh brankář domácího mužstva Timo Hildebrand.

Ve třicáté šesté minutě spálil David Silva velkou šanci Valencie, Joaquin zahrával rohový kop, míč se dostal k Silvovi, jenž na málem vápně nedokázal nadvakrát překonat obrannou hráz Huelvy. O dvě minuty později domácí promarnili další příležitost, konkrétně to byl Nikola Žigič, když nedokázal v tváří tvář překonat brankáře Sorrentina. Ve třicáté deváté minutě se ale Valencie dočkala, Mata se dostal po výborném pasu od Banegy za obranu hostí a narozdíl od Žigiče si veděl s gólmanem Sorrentinem rady - 1:0.

Hned v dalším útoku netopýrů Sorrentino neudržel střelu jednoho z domácích hráčů a dobíhající Žigič dopravil míč do sítě, tato branka ovšem kvůli těsnému ofsajdu neplatila. Aktivnější Valencia stupňovala svůj tlak s blížícím se koncem první půle, brankář Sorrentino měl co dělat se střelou Joaquina z voleje. Bývalý záložník Betisu byl i u poslední akce prvního dějství, z přímého kopu pálil nad branku hostí.

Druhý poločas začal střelou Joaquina dva metry vedle levé tyče branky hostí. Hosté kontrovali ranou Martinse, s níž si ale veděl rady brankář Hildebrand. V 52. minutě udeřila Huelva, z ničeho nic vypálil záložník Martins, na jehož střelu z dvaceti metrů neměl brankář Hildebrand nárok. Po hodině hry vytáhl výborný zákrok brankář Huelvy Sorrentino, jenž vyrazil hlavičku Žigiče na roh. Sorrentino si o pár minut později poradil i se střelou Silvy z hranice pokutového území. Valencia byla lepší než její soupeř, ovšem nedařilo se jí vstřelit branku, což potvrdil svoji střelou těsně mimo Mata.

V 73. minutě zahodil další vyloženou šanci Los Ches Žigič, který se ocitl sám na málem vápně, zády k brance ale namířil svůj pokus mimo. O deset minut později to byl znovu srbský obr v útoku Valencie, který se po centru Joaquina dostal k hlavičce, která skončila tesně vedle branky hostů. Na druhé straně pálil těsně mimo střídající Valera. Minutu před koncem základní hrací doby spálil tutovku střídající Baraja, který nedokázal zblízka překonat Sorrentina. A když ani Vicente v poslední minutě nastavení nedokázal překonat skvělého Sorrentina, skončilo utkání remízou.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další důkaz nevyrovnanosti Valencie !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele