7. kolo
06.10.2007 22:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Espanyol Barcelona 1:2

Valencia po pěti zápasech bez porážky nestačila na Espanyol, který vyhrál potřetí v řadě a v tabulce se dostal před Atlético Madrid na pátou pozici. Na svěřencích Quique Sancheze Florese byla patrná únava ze středečního duelu s Chelsea, navíc někteří hráči nepodali optimální výkon. Naopak odpočinutý, rozjetý katalánský celek předvedl na Mestalle dobrý výkon a zaslouženě si odvezl tři body.

Los Ché vstoupili do utkání výborně, už v páté minutě se po rohovém kopu Davida Villy prosadil Ruben Baraja, který přesnou hlavičkou k tyči poslal domácí do vedení – 1:0. Ve 12. minutě se dostal do velké šance Villa, jenž prošel obranou Espanyolu, ale se střelou španělského kanonýra si poradil brankář Kameni. Čtyři minuty poté pronikal na pravé straně znovu Villa, kterého nevybíravě sestřelil Smiljanič a elitní útočník musel zraněný předčasně ze hřiště. Davida Villu nahradil na hřišti jeho jmenovec David Silva.

Espanyol vyrovnal ve dvacáté minutě, po centru Valda se dostal k míči Riera, pohotově si zpracoval a skákající balón poslal přesně k tyči – 1:1. O chvíli později mohli jít hosté dokonce do vedení. Rierův centr tečoval Albiol a vlastnímu gólu zabránil dobrým zákrokem Hildebrand, když míč s námahou vyrazil, k dorážce se ještě dostal Tamudo a z těžkého úhlu trefil tyč. Další výborný zákrok předvedl Hildebrand ve 36. minutě, kdy centr Luise Garcíi prošel klubkem hráčů až před německého brankaře, který na poslední chvíli zareagoval a vyrazil balon do bezpečí. Espanyol měl v závěru poločasu více ze hry, další příležitost měl Tamudo, ten se dostal k míči po centru Valda, hlavičku mířící do šibenice vypíchl na roh Hilebrand.

Do druhého poločasu udělal domácí trenér Flores jednu změnu, ze hřiště stáhl nevýrazného Arizmendiho a na jeho místo přišel Joaquin. V padesáté minutě měl šanci Tamudo, který tečoval patičkou slabou střelu Riery, Hildebrand měl štěstí, že efektní zakončení kapitána Espanyolu mířilo doprostřed brány. V 68. minutě se dostal velmi snadno za obranu hostí Joaquin, krajní záložník Valencie se naběhl na dlouhý aut Miguela a dostal se do dobré střelecké pozice, jeho tvrdou střelu však Kameni vyrazil na roh. Deset minut před koncem rozhodl o výsledku Luis García, který si naběhl na parádní pas od Valda, dostal se se za obranu domácích a tváří v tvář si poradil s Hildebrandem - 1:2.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*
Reagovat
HOST*beary72

Tak koukám, jak venku umí Espanyol zahrát ne favority. Na Nou Campu remizoval a teď pokořil Valencii. Zajímavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele