37. kolo
11.05.2008 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

UD Almería - Recreativo Huelva 0:2

Domácí už si se záchranou starosti dělat nemuseli, naopak Huelva musela naplno bodovat, pokud ještě chtěla být ve hře o udržení.

Začátek zápasu vůbec nenapovídal tomu, že by Huelvě o něco šlo. Domácí hráli v klidu a snažili se dostat hosty pod tlak, ti však útočili se stejnou chutí. První čtvrthodinka však byla plná nepřesností a hlavně faulů. První vážnější šanci měli hosté ve 20.minutě. Rohový kop rozehrál Jesús Vazquez, na jeho centr si naskočil Rubén a jen těsně minul domácí svatyni.

Od tohoto momentu byli hosté daleko lepším týmem a efekt se dostavil už o 4 minuty později. Jesús Vazquez zůstal zcela nepokrytý na hranici pokutového území a jeho technická střela zapadla přesně do růžku Diegovy branky – 0:1.

Hra se poté opět trochu zklidnila, důvodem byla znovu častá přerušení. Almeria pomalu začala získávat zpět jistotu ze začátku utkání a Huelva se v jednu chvíli bránila skoro v 10 lidech, pak ovšem přišel blesk z čistého nebe. Marco Ruben našel dlouhým pasem volného Sinamu-Pongolleho a ten zvýšil vedení Huelvy na 0:2. Ještě do poločasu dostal po druhé žluté červnou kartu hostující Bouzon.

Do druhé půle tak šlo Recreativo s vědomím, že tento výsledek musí do konce zápasu udržet v deseti. To se hostujícím fotbalistům dařilo velice dobře, jelikož jim vycházely kombinace a hra se tak držela daleko od jejich branky.

Šance domácích měli Crusat a Acasiete, jejich střely však postrádaly důraz a přesnost. Domácí kouč zkoušel několikrát reagovat na vývoj utkání, když do hry poslal José Ortize za Manuela Ortize a Paunovice za Ucheho, efekt to však nepřinášelo.

Dvacet minut před koncem to vypadalo, že se Almeria nadechuje k závěrečnému tlaku. Domácí zahrávali během 3 minut 7 rohových kopů, nic z toho však nebylo. Hostům se také dařilo dobře kouskovat hru. Dobrou šanci ke snížení měl v 75.minutě Ortiz, jeho střela však jen těsně minula branku.

Posledních deset minut už nebyl k vidění moc pohledný fotbal, Huelva vědoma si svého náskoku, nekomplikovala si situaci a vše hrála co nejjednodušeji a domácí neměli na zvrat v tomto utkání dostatek sil. Huelva si tak odvezla v boji o záchranu velice důležité 3 body z Almerie.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele