15. kolo
09.12.2007 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Murcia 3:1

Sevilla po dlouhé době poznala jak chutná vítězství, Andalusané si na domácím stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána poradila s nepříjemnou Murcii a v tabulce se posunuli na průběžné deváté místo, hosté jsou šestnáctí.

Domácí vstoupili do utkání výborně, už ve čtvrté minutě dostal prostor na pravé straně hřiště Jesus Navas, který předložil výbornou přihrávku Luisu Fabianovi, brazilský útočník se trefil z voleje přesně k tyči a devátou brankou v sezoně poslal Sevillu do vedení. Po úvodní čtvrthodince, která se musela nezaujatému diváku líbit, tempo hry opadlo, další příležitost přišla až ve 36. minutě, kdy hlavičkoval Duda jen do připravených rukavic brankáře Notaria.. Ve čtyřicáté minutě se elegantně zbavil jednoho z obránců Murcie Keržakov, ruský útočník poté přihrál Navasovi, jenž pálil z hranice pokutového území mimo. Ve 42. minutě přišla další šance Andalusanů, Navas našel přesným centrem Dudu, který ani tentokráte nepřekonal gólmana Notaria.

Sevillští mohli zvýšit vedení hned na začátku druhého dějství, po přihrávce Luise Fabiana se dostal do střelecké pozice Keržakov, s jehož přízemní střelou si poradil Notario. V 57. minutě byl sražen k zemi po akci Daniela Alvese útočník Keržakov, který byl sice faulován těsně před hranící pokutového území, rozhodčí po poradě s asistentem však ukázal na penaltový puntík. K penaltě se postavil Enzo Maresca, brankář Notario sice správně tipl stranu, na prudkou střelu k tyči však nestačil – 2:0.

V 66. minutě Murcia snížila, po rohovém kopu se míč dostal až na zadní tyč, kde stál připravený útočník Baiano, který přesným volejem dal hostujícímu mužstvu naději. V 89. minutě mířil těsně nad břevno hostí ze standardní situace Duda. V nastaveném čase po skvělé akci Jesuse Navase střílel do prázdné brány nikým neatakován Luis Fabiano, který desátým gólem v sezoně upravil skóre na konečných 3:1.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele