21. kolo
27.01.2008 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Recreativo Huelva - Getafe CF 1:3

Souboj týmů z druhé poloviny tabulky pro sebe rozhodlo madridské Getafe, jež zvítězilo na hřišti Huelvy 3:1. I zde rozhodl rychlý start hostí a branky v závěrečných minutách obou částí hry. Getafe se vymanilo o trochu víc ze dna tabulky, kam se naopak přiblížilo Recreativo.

Trenér domácích Muňoz udělal pouze jedinou změnu v sestavě, když nahradil na levém kraji obrany Calva Moyou. To dánský kouč Getafe Laudrup zamíchal ze základní jedenáctkou víc. Do středu zálohy nastoupil místo Casquera Celestini, obrana pak doznala změn nejvíc, Maria nahradil Belenguer a Córteze Rumun Contra.

Začátek zápasu byl v podání Getafe bleskový. Ve 2. minutě v protiútoku se Albín zbavil Bouzóna i Cácerese a překonal Sorrentina. Z dalšího protiútoku měl šanci i Manu del Moral, ale neproměnil. Ovšem po čtvrthodině se z dalšího protiútoku, tentokrát domácích zrodilo vyrovnání. Rubén de la Red ztratil míč, ke kterému se dostal nakonec Camuňas a ostrou střelou nedal Abbondanzierimu šanci – 1:1!

Až do konce poločasu mělo mírnou převahu Getafe, za kterou nakonec sklidilo zaslouženou odměnu. Ve 43. minutě překvapil aktivní Granero brankáře Sorrentina z přímého kopu, který jeho střelu podcenil, a Getafe se opět ujalo vedení.

Ve druhé půli měli více ze hry domácí, ale na štíru byli s proměňováním svých šancí. Hned po změně stran měl nečekanou šanci po odraženém míči Cáceres, ale Abbondanzieri byl pozorný. V 59. minutě vystřelil nebezpečně domácí Jesús Vázquez, ale jeho střela se otřela o tyč. Další velikou šanci zmařil Sinama Pongolle, který po samostatném průniku střílel nad. V 80. minutě nevyužil další šanci ke srovnání Aitor, který před brankářem Getafe přestřelil.

V nastaveném čase tak přidal tříbodovou pojistku bývalý hráč Recreativa Manu del Moral. Hbitý útočník hlavičkoval do sítě pas Cortése, ale z respektu k bývalým fanouškům gól ani neoslavoval. Getafe prodloužilo triumfem na jihozápadě Španělska šňůru vítězných zápasů na čtyři.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj vyrovnaných týmů, doufám, že se povede něco uhrát hostům z Madridu. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Getafe !!! Jen tak dál !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele