13. kolo
24.11.2007 22:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Murcia - Real Madrid 1:1

Real Madrid po matném výkonu remizoval na hřišti nováčka z Murcie a před zbytkem zápasů 13. kola se stále drží na prvním místě, předstihnout ho však může o bod druhý Villarreal. Barcelona stáhla náskok svého úhlavního rivala na dva body.

Přitom zápas začal pro hosty z Madridu příznivě. První šanci měli sice domácí, kdy Abel pálil z voleje vedle branky Casillase. Nicméně v 9.minutě po přihrávce Gaga nasměroval Guti zprava centr na malé vápno, kde hlavičkoval z mírného ofsajdu Robinho a Notario už nestihl včas zasáhnout – 0:1.

Poté však Bílý balet nepochopitelně zpomalil tempo a začal hrát na jistotu. Z šedivého průměru vyčnívali pouze Casillas a Pepe. Diarra s Gagem nezajistili patřičnou jistotu ve středu pole. Guti se rovněž postupně vytratil a nevýrazná byla i útočná dvojice Raúl – Van Nistelrooy. Ani nejlepší hráč posledních zápasů Realu, Robinho, nebyl tak přímočary jako v předchozích utkáních.

Střelecky se spíše činili domácí. V 24.minutě vyrazil střelu Baiana na roh Casillas, o minutu později hlavičkoval vedle Richi. Stejný hráč pálil vedle v 38.minutě. Do kabin šel s těsným náskokem Real Madrid.

Toto vedení však dlouho v druhém poločase nevydrželo. Ve 49.minutě si na roh Abela naběhl zcela volný De Lucas a hlavičkou rozjásal stadion La Nueva Condomina – 1:1! O pět minut střílel těsně nad aktivní Movilla. Po následném rohu hlavičkoval mimo Richi. Stejný hráč hlavičkoval vedle o šest minut později.

Za další minutu přestřelil po přihrávce Robinha Sergio Ramos. V 69.minutě střílel mimo Abel. Domácí měli více ze hry a dokázali si vytvořit víc příležitostí. Trenér hostí Schuster poslal na trávník Robbena a Higuaína místo Raúla a Robinha, ovšem zvrat ve hře to nepřineslo. V 83.minutě došlo k dalšímu klíčovému okamžiku. Guti byl faulován a na zemi nesmyslně nakopnul Arza, načež ho Daudén Ibáňez vyloučil.

Závěr zápasu se nesl opět v režii domácích. V 87.minutě chytil pokus Abela Casillas, ale největší příležitost Murcie na otočení výsledků měl vystřídavší švédský útočník Goitom, který postupoval sám na madridskou svatyni, obstřelil Casillase, ale těsně minul branku. Bod si domácí po právu zasloužili, Real díky svému špatnému výkonu přidělal další vrásky na čele trenéra Schustera.

Autor: Jaroslav Smrž

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ruud zranený, uvidíme, či sa dá do poriadku, snáď áno, ak nie, tak to vidím na Robbena v základe, ten už sa zo zranenia vystrábil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruud je OK, Schuster vraj povedal, že Robben nastúpi až v Brémach.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele