13. kolo
25.11.2007 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Valencia CF 1:0

Ambiciózní Racing nejtěsnějším rozdílem porazil Valencii, která se v tabulce propadla na šestou pozici. Santander sice dál zůstává na sedmém místě, bodově se však přiblížil čelu tabulky.

V sestavě Valencia dostal přednost před brankářem Hildebrandem zkušený Canizares, který se ale opět nevyvaroval hrubé chybě. Od začátku nehrál ani krajní záložník Joaquin, který byl v týdnu kritizován trenérem Koemanem za malou snahu na tréninku. Španělského reprezentanta v sestavě nahradil veterán Angulo. Letošní premiéru si v dresu Netopýrů odbyl brazilský záložník Edu, jenž se vrátil po dlouhodobém zranění kolenních vazů. V sestavě Santanderu nastoupil Jorge Lopéz, který tak nastoupil proti klubu, v němž ještě před půl rokem působil a byl to právě on, kdo rozhodl o vítězi.

První nebezpečná akce byla k vidění v desáté minutě, kdy útočníka Tchita vychytal Canizares. V dalším průběhu poločasu neviděli diváci na stadionu El Sardinero příliš útočný fotbal, šancí na obou stranách bylo jako šafránu. O rozruch se postarala hlavička Munitise, která skončila na rameni Davida Silvy, rozhodčí Undino Mallanco ovšem zůstal klidný.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu, ve vyrovnaném souboji se nechtělo žádné mužstvo dopustit chyby, a tak se hrálo především ve středu hřiště. Rozhodující moment utkání přišel dvacet minut před jeho koncem, střídající Ebi Smolarek našel Jorge Lopéze, jenž vyslal relativně slabou střelu doprostřed branky Valencie, brankář Canizares jí však nepochopitelně pustil. Zkušený brankář se tak neodvděčil Ronaldu Koemanovi za jeho důvěru. V závěru se nepodařilo Morientesovi ani Joaquinovi vyrovnat, a tak byl dobrý zákrok Canizarese v nastaveném čase proti Smolarkovi k ničemu.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele