29. kolo
23.03.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Recreativo Huelva 2:0

Racing Santander doma potvrdil své pohárové ambice a porazil sestupem ohrožené Recreativo Huelva 2:0. Branek se však diváci na stadionu El Sardinero až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se trefil Sergio Orteman a pojistku v 90. minutě přidal Ebi Smolarek.

Hostující brankář Stefano Sorrentino měl opravdu rušný den. Již v sedmé minutě musel likvidovat střelu s gólovými parametry, kterou vypustil Aldo Duscher. Recreativo se od samého začátku dostalo pod obrovský tlak. V 17. minutě byl poslán k zemi na kraji pokutového území Smolarek, ale Jorge Lopez trefil pouze zeď ze slibné pozice. Racing pokračoval v náporu, ale střely Munitise a Closy gólem neskončily. Hosté ohrožovali branku Coltoriho pouze ze standardních situací, ale míče končily většinou nad domácí brankou. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Po přestávce domácí Racing opět nastolil na hřišti nadvládu a zatlačil Recreativo. Ve 48. minutě pálil nad Sorrentinovu branku Lopez. Domácí trenér Marcelino Garcia Toral reagoval na bezradnost svých útočníků dvojím střídáním. Na hřiště přišel kanonýr Mohamed Tchite a Oscar Serrano. A nová útočná síla okamžitě oživila hru. Recreativo se v zápětí oslabilo, když Martín Cáreces dokázal dostat dvě žluté karty během jedné minuty a závěrečných třicet minut museli hosté dohrávat o deseti.

Tlak byl neúprosný a v 81. minutě hosté kapitulovali. Vystřídavší Sergio Orteman napřáhl z 16. metrů a skvěle zavěsil k tyči Sorrentinovy branky. Domácí pokračovali v tlaku, který v 90. minutě vyústil v další branku. Polský reprezentant Ebi Smolarek vypáli dělovku z 26 metrů a Stefano Sorrentino mohl famózní střelu jen pozorovat, jak padá do sítě. Racing tak zaslouženě vyhrál 2:0 a posunul se na šesté místo, které již znamená účast v Poháru UEFA.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Racing santander si poradí, tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele