31. kolo
06.04.2008 17:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Racing Santander - Deportivo La Coruňa 1:3

Racing Santander překvapivě podlehl v domácím prostředí La Coruňi. Atlétiko tak Racingu uteklo o tři body, Depor je sedm bodů od sestupové pozice. Domácí kouč Marcelino se musel obejít bez zraněných Garaye, Jordiho, Pabla Alvareze a Moratóna, proti svému bývalému týmu se naopak postavil Duscher, útočnou dvojici tvořili Munitis a Tchité. Hostům zase chyběli Lopo, Bodipo, Guardado a Wilhelmson. Jediný útočník Deporu byl uzdravený Xisco.

La Coruňa měla raketový start do zápasu, už ve druhé minutě se trefil Xisco. Vystřelil z dálky, ale Toňo byl bez šance, protože míč zapadl přesně pod břevno. Racing jen těžko zvedal hlavu, až ve 12. minutě zkusil Aouateho překvapit Munitis, ale neúspěšně. Na úspěšné vlně se ale vezl Xisco, César Navas ho musel jednou zastavit jen hrubým faulem. Další akci domácích zase táhl Oscar Serrano, hledal Munitise, ale míč odklidil do bezpečí Coloccini.

Udeřilo ale na druhé straně a úspěšným střelcem se stal z rychlého protiútokuprávě Coloccini. Racing se trápil, Depor měl dokonce větší procento držení míče než soupeř. V 35. minutě ale vrátil do hry domácí celek Jorge López. Bylo to 1:2. Ale La Coruňa dokázala opět gólově kontrovat. Z brejku se trefil Xisco, dal svůj druhý gól v zápase a celkově už pátý za posledních 135 minut v lize!

Do druhé půle vystřídal v domácím dresu Smolarek Tchitého a Racing se vrhl do útočení. Po centru Jorge Lópeze hlavičkoval Colsa a Aouate musel vyrazit na roh. Stejně gólman hostí zachránil, když včas sebral centr směřující na Smolareka. Depor mohl mít brejk, ale Xiscovi se nepodařilo přejít přes Oriola. Po hodině zase odebral míč v dobré pozici hostující stoper Pablo Amo Jorge Lópezovi. Santander posílil útočnou vozbu, na trávník přišel Iván Bolado.

V 70. minutě málem dosáhli domácí druhého gólu. Kopali roh, zakončoval Smolarek, ale míč odvrátil Luis Felipe. V 77. minutě měli hosté další brejk, centr Xisca ale poslal De Guzmán vysoko nad. O tři minuty později kopali domácí další roh, Luis Felipe zahrál rukou, ale sudí nechal pokračovat ve hře. Před druhou brankou zase mizerně zamířil Verdú, Depor si ale odvezl tři veledůležité body.

Autor: Radek Nosil / www.marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souboj týmů, kterým se na jaře nebývale daří. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0,2

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle výsledek se určitě nečekal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele