35. kolo
04.05.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Espanyol Barcelona 1:1

Espanyol v samotném závěru vydřel bod na hřišti jasně lepšího Levante. Hosté tedy pokračují v novoroční mizérii, Evropa se opět o obrovský kus oddálila. Domácí sice již mají jistý sestup, ale znovu ukázali, že se s nejvyšší soutěží dokáží rozloučit s hlavou hrdě vztyčenou.

Ani jeden z celků se nehnal přehnaně dopředu, první čtvrthodinka dokonce nezaznamenala ani jednu šanci. První příležitost si vypracoval Espanyol, Rufete rozjel protiútok, odcentroval před bránu, kde byl Ewerthon, ale ten selhal.

Následně se ozvaly i Žáby, akci Juanmy s Courtoisem překazil dobrým zákrokem gólman Iňaki Lafuente. Juanma byl z domácích nejlepším hráčem, nadále hýřil aktivitou, po jeho střele chybělo v devatenácté minutě opravdu jen velmi málo.

Větším šancím pak po zbytek poločasu odzvonilo. Espanyol sice koketoval s gólem Rierou a Ewerthonem, ale k brankám to mělo daleko. Těsně před odchodem do kabin byl vyloučen domácí Mathieu Berson, který se domníval, že byl odpískán faul, a chytil míč do ruk, za což uviděl druhou žlutou...

Síly se nicméně poměrně brzy vyrovnaly, neboť v šedesáté minutě musel předčasně pod sprchy Torrejón, a Levante začalo kousat. Tým táhl, kdo jiný, Juanma, který se taktéž postaral o úvodní gól. Dostal míč, pohrál si s obranou a překonal bezmocného Lafuenteho.

Espanyol se snažil kontrovat dlouhýmu nakopávanými míči na Ewerthona, ale vyrovnání měl nakonec na svědomí fantastický Luis García. Ten v nastaveném čase vybojoval faul, ze kterého pramenila penalta a vyloučení Álvara. Sám postižený pokutovým kopem nepohrdl, a body se tak nakonec dělily.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele