24. kolo
17.02.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Osasuna Pamplona 2:1

Levante bojuje a to se mu dnes vyplatilo. Na městském stadiónu ve Valencii totiž Žáby obrátily nepříznivý vývoj utkání s Osasunou a po vítězství 2:1 potvrdily, že bílá vlajka se rozhodně nekoná.

V herní i ekonomické krizi nacházející se Levante nastoupilo do utkání aktivně a snažilo se o vedoucí gól. Pod drobnohledem několika členů městského zastupitelstva zahrozili domácí pár stadardkami a zvláště ta z kopačy Laurenta Courtoise neměla daleko k úspěchu, míč minul bránu jen o pár centimetrů.

Přesto všechno neměla har svěřenců Giovanni de Biasiho onu nutnou konzistentnost a organizaci, řada defenzivních chyb neustále nenechávala domácí příznivce v klidu. Ve dvacáté minutě se udály dvě věci, které měly na průběh zápasu nemalý vliv – ve vápně Osasuny upadl Geijo, avšak marně se dožadoval penalty, naopak ihned z protiútoku (a z nařízené standardní situace) vsítil vedoucí gól hostů Monreal.

Levante se snažilo kontrovat ještě do poločasu, z hezké akce Geija a jeho střely však bohužel nezapršelo, a tak si domácí nechali všechny síly až na druhý poločas.

Do něj vstoupili opravdu svižně, "vsítit nebo zemřít" jakoby si řekli v kabině. První varování vyslal v 52. minutě Riga, jehož ránu obrana Pamplony odvrátila až na poslední chvíli.

Hlavním tahounem Levante však nebyl Riga, ale fantastický Juanma Gómes. Byl to právě on, kdo rozjel rychlý protiútok, našel skvělým centrem Álvara na zadní tyči, a připsal si tak gólovou asistenci.

A byl to znovu Juanma Gómes, kdo táhl další akci jen o tři minuty později, našel volného Geija , čímž si připsal gólovou asistenci číslo 2. Během tří minut tedy Levante vstalo z mrtvých a dokonale otočilo výsledek. Trenér De Biasi ihned krotil eufórii a poslal na hřiště defenzivního mladíka Armanda Lozana, pro kterého šlo o první start v Primera División.

Tento riskantní tah nicméně trenérovi vyšel, Levante ubránilo jednogólový náskok, a tím pádem získalo všechny tři body. Kdo ví, třeba se bude na konci sezóny vzpomínat, jak tímto zápasem Levante nastartovalo cestu za záchranou...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pane jo ! Levante to snad ještě myslím se záchranou vážně ?!?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele