36. kolo
07.05.2008 20:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Getafe CF - UD Almería 4:2

Getafe předvedlo na domácím Coliseu Alfonsa Pereze parádní obrat. S Almerií sice prohrávalo po jedenácti minutách již 0:2, ale nakonec dokázalo vstřelit hned čtyři branky, jednu ještě v prvním a zbylé tři během čtvrthodinky ve druhém poločase, a zvítězilo 4:2. Domácí tedy získali tři body a opět odskočili sestupovým příčkám.

Hosté se ujali dvoubrankového vedení díky branky Alberta Crusata ze čtvrté a vlastního gólu Lucase Lichta z 11. minuty. Jenomže ve 33. snížil Juan Albin a ve druhém poločase obrat dokonali Manu s Granerem, když první jmenovaný se trefil dvakrát. Getafe má nyní na sestupové vody náskok pěti bodů a navíc je mezi ním a prvním sestupujícím vměstnáno dalších pět týmů, což znamená, že nejvyšší soutěž se bude s největší pravděpodobností v Getafe hrát i příští rok. Naopak Almeria díky prohře přišla o šanci zahrát si Pohár UEFA.

Aktivněji sice vstoupili do utkání domácí, když se hned po sedmi sekundách ke střele odhodlal Granero, ale míč skončil nad brankou. Nakonec to ale byla Almeria, kdo v úvodních minutách udával tempo hry. V 5. minutě našel Ireney Santos Crusata, jenž z blízkosti propálil bezmocného Abbondanzieriho. Getafe sice rychle odpovědělo střelou De La Reda, která mířila vedle, ale v 11. minutě zasadila Almeria domácím další ránu. Tentokrát v podobě vlastní branky Lucase Lichta a Getafe bylo na kolenou. Hostující brankář Almerii podržel ve 23. minutě, kdy skvěle zasáhl proti hlavičce De la Reda, ale o deset minut později již byl bezmocný, když na něj z bezprostřední blízkosti vypálil Juan Albin. Getafe tedy snížilo na 1:2 a do druhého poločasu šlo ještě s nějakou šancí na zisk bodů.

V úvodu druhého poločasu nejvíce hrozil domácí Esteban Granero, jenž několikrát prověřil brankáře Cobena. Také De la Red na něj vyslal nebezpečný pokus, ale Cobeno v prvních minutách Almerii podržel. Kýženou branku nakonec Getafe vstřelilo v 62. minutě, kdy Cobeno nestačil na Del Moralovu střelu. Domácí stále útočili a Diazově hlavičce ke gólu příliš nechybělo. V 68. minutě opět zaúřadoval Del Moral, jenž obdržel přesnou přihrávku od Nobregy a přesnou střelou dokonal obrat. V 75. minutě si Getafe ještě pojistilo vedení, když byl v pokutovém území faulován Granero a vybojoval penaltu. Exekutorem se stál sám Granero a bezpečně proměnil. Domácí již vedení nepustili a po skvělém obratu získali tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím Getafe, navíc se v poslední době zbytečně propadají tabulkou a situace se zdá najednou vážná. Přeji jim výhru. Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele