38. kolo
18.05.2008 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Betis 1:1

Duel meti Getafe a Betisem, dvěma celky z klidného středu tabulky, skončil remízou. Týmy tak skončily na konečném 13. a 14. místě tabulky. Ve 4. minutě poslal domácí do vedení Manu del Moral, v 69. vyrovnal konečně uzdravený Victoriano Nano.

Getafe dalo konečně dohromady obranu, jež odehrála většinu ročníku pospolu, tzn. s Belenguerem, Cortésem, Lichtem a Cata Díazem, zapojili se i křídelníci Pablo Hernandez a Esteban Grannero. V sestavě Betisu se opět objevil gólman Doblas, už zmiňovaný Nano, Lima, ale také třeba Fernando. Domácí mohli i vyhrát, ale Cortés neproměnil po půlhodině hry penaltu.

Getafe šlo do útoku hned od začátku a ve třetí minutě pálil Pablo Hernandez nad. O minutu později se už Azulones radovali, do levého růžku se trefil přesně Manu del Moral. Betis mohl odpovědět hlavičkou Marka Gonzáleze, ale ta skončila v rukou Abbondanzieriho. Domácí byli lepší, Doblas si ale poradil s pokusem Casquera, ve velké šance netrefil branku Esteban Granero. Na druhé straně zase z malého vápna hlavičkoval vedle branky Pavone. Další minuty patřily Betisu. Abbondanzieri nejprve chytil střelu Juandeho, tu Pavoneho skvěle vytěsnil mimo své tyče. O pár sekund později Pavone hlavičkoval nepřesně po rohu. Po faulu Iliče na Albína kopalo Getafe penaltu, ale Cortésovi ji Doblas chytil, když vystihl stranu. Povzbuzený Betis kontroval šancí Nana, který trefil tyč.

Druhá půle byla o poznání klidnější, po hodině hry střílel nad hostující Odonkor. Dalekonosný pokus jeho spoluhráče Caffy zase skvěle zneškodnil Abbondanzieri. Vyrovnáno bylo v 69. minutě, když po rohu Caffy vyskočil Nano a hlavou srovnal skóre. Zvrátit remízový stav mohl ještě hráč Betisu Pavone, ale napálil jen břevno. Pět minut před koncem ještě střílel domácí Granero, ale Doblas míč srazil na rohový kop.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že se Getafe CF rozloučí s touto (pro ně) neobvyklou sezónou vítězstvím. A neklesnou pro konečné umístění ještě níže tabulkou. Je to sympatický, skromný klub a přeji jim 3 body !!! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen remíza. Ale Getafe CF bylo v letošní sezóně opravdu velmi příjemným překvapením. Konečně 13. místo to trošku zkresluje, mohlo to být o trochu lepší. Byť končí trenér Laudrup, věřím, že bude skromné Getafe i nadále předvádět sympatické výkony !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele