15. kolo
09.12.2007 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - Deportivo La Coruňa 2:1

Barca obrátila nepřiznívý vývoj zápasu s Deportivem La Coruňa a po výhře 2:1 se vrátila zpět na druhé místo. Hosty poslal do vedení krásnou trefou Cristian, Blaugranas otočili díky Ronaldinhovi, který proměnil penaltu, a Xavimu. Los Blanquiazules tedy i nadále zůstávají v sestupových vodách, rozhodně však neodehráli špatný zápas.

Za domácí hned od úvodu nastoupila trojice R.E.M. – Ronaldinho, Eto’o, Messi a přestože byla na kamerunském útočníkovi dlouhodobá absence znát, znovu ukázal, jak klíčovým mužem pro Barcu je. Běhal, napadal, dostával se do šancí, jen gól tomu chyběl. I Ronaldinho byl vedle něj o něco aktivnější a živější, i když k ideálu to má daleko.

Utkání začalo šokem. Při prvním kontaktu s míčem napřáhl Sylvinhem špatně hlídaný Cristian (bývalý hráč Barcelony), míč zaplaval ve vzduchu a překonal Victora Valdése. Barcelona si však byla své domácí síly moc dobře vědoma, bylo pouze otázkou času, než přijde vyrovnání. Přesto to trvalo déle, než si asi Katalánci představovali.

Hosty totiž držel výborný Munúa, který nejprve vychytal z úhlu střílejícího Eto’o a poté předvedl hned sérii vynikajících zákroků. Po standardní situaci si v blízkosti malého výápmna zpracoval znovu Eto’o, Munúa kryl, následný volej Messiho byl zblokován, Eto’ova dorážka levačkou se dostala jen k Puyolovi a toho vychytla opět Munúa.

La Coruňa mohla zvýšit své vedení Xiscem, ale ten sám před Valdésem mířil hlavou z obtížné pozice nad. Kýžené vyrovnání se dostavilo pár minut před koncem prvního poločasu. Iniestu ve vápně podkopl vracející se Cristian a z jasně nařízeného pokutového kopu srovnal Brazilec Ronaldinho. Barca se snažila ještě do poločasu přidat vedoucí gól, ale píšťalka rozhodčího domácí tlak zastavila.

Do druhé půle nastoupil další navrátilec – záložník Deco, který vystřídal Gianlucu Zambrottu. Ve velké šanci se ocitl aktivní Eto’o, Munúa byl však připraven. Stejně jako Valdés, jenž si pro změnu poradil s nebezpečným volejem Manuela Pabla. Marně se Blaugranas domáhali odpískání penalty, když Coloccini bez míče naprosto nesmylsně srazil v pokutovém území Rafaela Márqueze, ale vítězný gól byl přesto na cestě. Eto’o se stihl dostat ještě do několik náznaků šancí než byl za bouřlivých ovací vystřídán Bojanem Krkicem. A právě tento mladý Katalánec se velkou měrou podílel na rozhodnutí zápasu. Výborně hrající Puyol nacentroval před branku, kde Krkic balón lehce tečoval, Munúa jen vyrazil a do prázdné brány pohodlně doklepl míč Xavi Hernández.

Přestože do konce utkání chybělo ještě spoustu času, nic důležitějšího už se na trávníku neodehrálo, Barca kontrolovala hru a zaslouženě získala tři body.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (14)

Přidat komentář
Xavi

Doma a navíc proti hledajícímu se Deportivu to bude víc než jasné. Tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo upadá teda neskutečně, ještě před několika lety se pravidelně umisťovali kolem špičky. Kdy se ten úpadek zastaví.

Reagovat
Xavi

Ještě nedávno byly zápasy mezi Barcou a Deporem to nejlepší co je k vidění.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná věc. Depor už není ten obávaný tým, jako před 5-6 lety. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by se mohlo vrátit naše staré známe a oblíbené R.E.M. I když ta údernost jako před dvěmi, třemi lety tam nebude - od Sammyho nemůžeme velké věci po zranění čekat a situaci kolem Roonieho jistě všichni známe. Ještě by to chtělo Deca.

V neděli mi je jedno, kolik vyhrajeme, snad se ale budu hrou bavit...

Reagovat
Xavi

Etoˇa se už nemůžu dočkat, jestli se vrátí do své bývalé formy, tak máme titul. I Ronaldinho by se po boku s ním mohl zvednout!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldinho se už podle mně nezvedne, měli by ho v zimě prodat, mám ho rád, ale to co předvádí je neskutečný...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepředvedli jsme bůhvíjaký výkon, ale celý zápas jsme měli jasně pod taktovkou a výhra je naprosto zasloužená.

Sammy se po návratu ukázal ve výborném světle a na hrotu je prostě platnější než Henry. Byla na něm vidět nerozehranost, ale i tak byl výborný. Mile mě překvapil taky Sylvinho, jeho ofenzivní výpady byly lahůdkové, dneska si řekl o základní sestavu. Duo Xavi - Iniesta pracovalo výborně, hlavně výkon druhého jmenovaného bych opět vyzdvihl. Ronaldinho první poločas tragédie, nepotkal se s míčem a zahrozil leda ze standartních situací, v tom druhém se hodně zvedl, ale i tak podle jen lehce nadpůrměrný výkon, působí na mě zkrátka divným dojmem Dva nejhorší hráči - Zambrotta a Messi, Leo se tímto zápasem vyloženě protrápil, neprosadil se. A co dělal Vicky u toho prvního golu? To jsem teda nepochopil...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově spokojenost. Je důležité, že jsem dokázali takovéto utkání otočit a získat tři body. To se nám loni vůbec nedařilo narozdíl od Realu.

Pochválit musím především Iniestu, Xaviho, Silvinha a Puyola. Carlese jsem minule kritizoval, ale včera především v druhé půli hrál skvěle. Eto´o i Deco za tu chvíli, co hráli, jasně ukázali, jak jsou pro tým důležití.

Naopak se mi vůbec nelíbil Zambrotta. Ten letos hraje špatně. Oproti jaru, kdy válel, je poloviční. Pak Marquez, na DM hrál hrozně a i na stoperu nic moc, málem zavinil penaltu. Taky Messi měl včera horší den, ale nedá se čekat, že bude zářit každý zápas.

Co se Ronaldinha týče, tak nedá se mu upřít snaha, ale už jsem to psal včera, nechápu, kam smizela jeho technika. Dřív dokázal z obránce udělat šaška, přejít přes dva hráče a teď - vůbec nic. Přihrávky má pořád skvělou, ale v soubojích se mu nedaří!

Co je však nejvíce zarážející, to je propustná obrana. Včera tam bylo hodně chyb. Už jen při tom gólu. Zambrotta se na bránění vykašlal, Silvinho se pak na toho útočníka jen díval, Valdes to sice možná chytat mohl, ovšem bylo to dobře kopnuté a míč "zaplaval". Pak situace, kdy Rafa jen míč tečoval a přímo tak nahrál osamocenému útočníkovi atd.

Reagovat
smazaný uživatel

jj Eto'o hrál na tu pauzu, co předtím měl, výborně. Rozhodně na mě zanechal lepší dojem jak Thierry.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo souhlas. Pohyb, napadání, v tom je Samuel vynikající.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal bych jen větší gólový rozdíl ve prospěch Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Šance na to byly.

Reagovat
Xavi

Mě spíš překvapila La Coruňa, ikdyž je pravda, že jim hodně pomohl ten první gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele