28. kolo
16.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Mallorca 2:1

V souboji dvou zeměpisně blízkých týmů porazil Espanyol Barcelona ostrovní celek z Mallorcy těsně 2-1. Vítězstvím se katalánský klub vyhoupl na pozice zaručující evropské poháry. Mallorca poprvé poznala v druhé části La Ligy hořkost porážky.

Lví podíl na třech bodech pro Espanyol měli tři hráči. Luís García vstřelil oba góly Katalánců, brankář Lafuente podržel svůj tým výbornými zákroky a výborný výkon rovněž podal mladý Argentinec Zabaleta. Mallorca tak podlehla na stadionu Montjuïc posedmé v řadě.

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, pouze v útoku se objevil místo Soriana Brazilec Ewerthon. Hosté z Mallorky rovněž provedli v sestavě jedinou změnu, v záloze nahradil Valeru Jonás. Utkání nezačalo pro Espanyol nejšťastněji. Zprvu měli domácí mírnou převahu, ovšem pak se dala do útočení i Mallorca a ve 13. minutě svoji snahu zúročila. Stoper Ramis dlouhým pasem našel hlavu Aranga, ten prodloužil na Güizu, ten se zbavil Torrejóna a Jarqueho a překonal Moyu.

"Periquitos" se vrhli do útoku, ale naráželi na připravenou defenzívu Mallorcy. A ve 22. minutě mohli podruhé inkasovat, když si na roh Ibagazy naskočil Jonás a jen reflexivní zákrok Lafuenteho spasil Espanyol před pohromou. Ani v dalších minutách se obraz hry nezměnil, ve 37. minutě se domácí marně dožadovali penalty po zákroku Ramise na Luise Garcíu. Do kabin šla Mallorca s jednogólovým náskokem a Espanyol s pocitem bezmoci.

Náskok mohli "los bermellones" zvýšit hned zkraje druhého poločasu, kdy Zabaleta zblokoval ránu Varely. O dvě minuty později zůstal bez potrestání faul téhož hráče na Rieru v pokutovém území. Vzápětí na opačné straně hřiště zastavil smrtící přihrávku Ibagazy na aktivního Varelu krajní obránce David García.

V 54. minutě po akci Aranga a centru Basinase spálil tutovku Güiza. Andaluský útočník se při akci zranil a vystřídal ho Borja Valero. Tato událost se ukázala být klíčová pro další vývoj zápasu. O tři minuty později Zabaleta nádherně pronikl obranou Mallorcy, přihrávkou našel Luise Garcíu, kterého ve vápně srazil Héctor. Z nařízené penalty sám postižený vyrovnal.

Espanyol získal herní převahu. Po centru Riery hlavičkoval nebezpečně Valdo. Hra se pak přelévala ze strany na stranu, nebezpečný pas výborného Zabalety těsně odvrátil před vystřídavším Sorianem stoper Ramis. Další střelu Soriana vyrazil z prázdné branky opět Ramis, z protiútoku po pasu Ibagazy zachránil před Arangem skvěle Lafuente. Rušnou tříminutovku ukončil Zabaleta, který na brankové čáře zachránil Espanyol před druhým gólem Mallorcy z kopačky Jonase.

Rozhodnutí zápasu přinesla až předposlední minuta normální hrací doby. Centr Ángela našel Luise Garcíu, který hlavou překonal Moyu. Pro asturijského útočníka to byl jedenáctý ligový gól. Následně byl vyloučen za protesty z lavičky Ballesteros, ale stav se už nezměnil. Výhra posunula Espanyol na páté místo tabulky, Mallorcu, ač jedenáctou, dělí pouhé dva body od sestupových příček.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorka šlape a poslení dobou má výborné výsledky a v týmu panuje pohoda a klid proto si myslím,že na Espanolu bude bodovat a možná i vyhraje!muj tip 2-1 pro Mallorku!Jak to tipujete vy?Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím opět na plichtu. Mallorka venku nevyhrává. Když už tak spíš na neprohru Espanyolu. Můj tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadím si na Espanyol, tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf,este ze tak!!!Vykon nic,moc,ale teraz su hlavne 3 body...Zabaleta bol famozny,dufam,ze si ho udrzime,aj ked to bude velmi tazke-skely v defenzie,nebezpecny po kridle smerom dopredu...Lafuente tiez chytal super,ked sa vratil po zreneni.Luis Garcia nahradil Tamuda a uz ho aj predbehol v pocte strelenych golov.Dufam,ze sa este zlepsime v hre,ale hlavne budeme vyhravat......GO RCDE GO!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorka si nezasloužila prohrát!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele