6. kolo
30.09.2007 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Deportivo La Coruña 1:0

Jediný gól z kopačky kapitána domácích Raúla Tamuda rozhodl o výhře Espanyolu nad bojujícím Deportivem La Coruňa. Hosté byli během utkání překvapivě aktivnější a remíza by rozhodně byla spravedlivějším výsledkem.

Svěřenci Miguela Ángela Lotiny začali lépe a postupně se ujali taktovky hry. Espanyol působil zakřiknutě, přesto si vypracoval první vážnější šance, když postupně neuspěli Coro s Tamudem. Zdálo se, že se Katalánci probrali, opak byl ovšem pravdou. Hosté měli i nadále navrch, většinu útoků táhl aktivní Andrés Guardado, skvělý zápas hrál taktéž Julien De Guzmán. Problémem La Coruňi byla koncovka. Po půl hodině hry se v obrovské šanci objevil Lafita po ukázkovém pasu De Guzmána, ale mladý záložník tentokráte selhal. Lafitův pokus byl první vlaštovkou, následně přiletěli další, nicméně Guardada i Xisca vychytal Kameni. Deportivo by si gól určitě zasloužilo, ale fotbal je nevyzpitatelný, a tak místo toho skórovali domácí. V poslední akci první pětačtyřicetiminutovky se po Corominasově centru prosadil hlavou Raúl Tamudo a poslal svůj tým do vedení.

La Coruňa si svou převahu zachovala i po přestávce, nejblíže k vyrovnání byl Coloccini, který akrobatickým způsobem zakončoval Filipeho centr, míč nakonec skončil na tyči. Domácí kouč Ernesto Valverde se rozhodl posílit střed hřiště Jonatasem a Moisésem Hurtadem, zatímco Lotina vsadil na další ofenzivní síly v podobě Rikiho s Bodipem. Los Blanquiazules se k brance hostů dostali prakticky až v 73. minutě, akci Jonatase s Albertem Rierou neúspěšně zakončoval Luis García. Srdnatě bojující hosté uzavřeli svého soka na jeho vlastní polovině, ale Verdú doplatil na špatné zpracování, Rikimu chyběl jen kousek, aby dosáhl na Filipeho centr, a tak všechny tři body urval Espanyol Barcelona.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*

Deportivo by v sezoně 2004 espanyol nejmín 3:0 ale ted jim odeslo par hvezd a jsou na dne

Reagovat
HOST*Alex

Suhlasim...Deportivo bolo lepsie a pericos mali stastie..Ale mame tri body a hlavne o tie sa hra....Opakujem to uz dlhsie,obrana RCDE je tragicka....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele