21. kolo
27.01.2008 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruňa - Real Valladolid 3:1

Deportivo La Coruňa dalo zapomenout na své trápení a řádně oživilo své naděje na setrvání ve španělské nejvyšší soutěži. Vítězná série Valladolidu se zastavila na třech zápasech, Depor nyní na sedmnáctou příčku ztrácí pouze dva body.

Domácím skvěle vyšel vstup do utkání, již v osmé minutě zahrával Tomas rohový kop a Lopo z hranice malého vápna poslal míč do sítě - 1:0.

Zvýšit vedení mohl v 19. minutě Guardado, jeho mizerně zahraný trestný kop ovšem až k brankáři napustil Calvo. Nováček soutěže se do zápasu dostával pomaleji a upozornil na sebe až ve 38. minutě dalekonosnou ranou Dorada, s níž Fabri neměl problémy. Domácí brankář se daleko více zapotil těsně před odchodem do kabin, kdy vytáhl fantastický zákrok proti gólové hlavičce kanonýra posledních týdnů Llorenteho.

Valladolid šel do druhé půle s jasným cílem vyrovnat, stal se však pravý opak. Hned po návratu z kabin našel Guardado rozeběhnutého Tejadu a ten ještě více uklidnil domácí - 2:0.

Valladolid hledal cestičku k Fabrimu marně a omezoval se pouze na pokusy z dálky. Jeden nepřesný vyslal v 56. minutě Pedro Lopez, na druhé straně pak dopadl stejně De Guzman. V 63. minutě mohl svou druhou branku v zápase přidat Tejada, ale Asenjo ze svého reprertoáru vytáhl hodně povedený zákrok. Další minuty patřily hostujícímu týmu. Z nadějné pozice hlavičkoval mimo Llorente a se střelou Rubia si poradil Fabri. Ofenzivní snažení Valladolidu definitivně ukončila 72. minuta, v níž svůj dobrý výkon korunoval třetí brankou Deporu Guardado - 3:0.

Trenér Jose Luis Mendilibar na nepříznivý vývoj utkání reagoval třetím střídáním, se stažením Capdevily ovšem měl ještě chvíli počkat. V 74. minutě totiž dostal svou druhou žlutou kartu brankář Asenjo a mezi tři tyče tak musel Sanchez. Ten dokázal udržet čisté konto a navíc se přes celé hřiště díval na gólový úspěch svých spoluhráčů. V 83. minutě slavila úspěch slabá střela Victora, na zvrat už ovše hosté neměli ani čas, ani síly.

Deportivo vyhrálo 3:1 a na Riazoru se slavilo hned dvakrát. Po velice dlouhé době se totiž na hřišti opět objevil Juan Carlos Valeron, který snad již definitivně vyléčil poraněné koleno.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zvedne se už Depor, nebo se definitivně začne loučit s Primera División. Výsledek tohoto zápasu nám hodně napoví. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Depor !!! Snad se tím započne cesta k výšinám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele