12. kolo
11.11.2007 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Racing Santander 0:1

Deportivo La Coruňa doplatilo na tragickou koncovku a prohrálo na domácím hřišti s Racingem Santander. Kantábrijci tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti již na sedm zápasů, děkovat za to mohou hlavně brankáři Toňovi, který zlikvidoval několik tutovek domácích.

Úvodní minuty sice patřili hostům, ovšem žádné šance si vypracovat nedokázali. Po zhruba čtvrhodině se hra vyrovnala a následně začalo dominovat Deportivo. O první vlaštovky se postarali Verdú s Xiscem střelami mimo branku Racingu. Druhý pokus Verdúa po třiceti minutách hry už byl o mnoho lepší , své umění musel prokázat výborný Toňo. Svěřenci Miguela Ángela Lotiny zcela ovládli hřiště a svého rivala zatlačili do defenzívy, avšak ani jednu z dobře rozjetých akcí zakončit nedokázali. Santander působil zakřiknutě a unaveně, i tak ale dokázal do přestávky vydržet bez obdržené branky, což se následně ukázalo jako klíčové.

Začátek druhého poločasu žádnou změnu nepřinesl. Útočně ladění Los Blanquiazules hnáni domácími fanoušky si opět vytvořili spousty šancí. A opět z nich nic nebylo. Krom vychýlené střelecké mušky domácích na tom nese velkou část "viny" opravdu vynikají Toňo, jehož nepřekonali nesčetnými střelami Xisco, Cristian, Coloccini ani aktivní Verdú. A mělo být hůř.

Spravedlnost se tentokráte na El Riazor nedostavila a z prakticky jediné vážnější šance následně udeřil hosté. V 68. minutě unikli Jorge López s Munitisem a připravili příležitost pro do té doby neviditelného Tchiteho, který našel skulinku mezi gólmanem Dudu Aouatem a tyčí a rozhodl o výsledku utkání. La Coruňa už se od té chvíle na nic většího nezmohla a svěřenci trenéra Marcelina udělali další krok v překvapivé cestě za účastí v Poháru UEFA...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele