29. kolo
23.03.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Osasuna Pamplona - Real Betis 0:1

Aférou s řádícími fanoušky zdecimovaný Real Betis dokázal štastně zvítězit v Pamploně a také ji o bod přeskočit v průběžné tabulce. Hosté se většinou bránili, ale zužitkovali brejk a jediný gól zápasu dal Mark González. Osasuna dohrávala bez vyloučného Javi Garcíi.

Domácím chyběli v tomto utkání Carlos Vela, Margairaz a Dady, ale zase se konečně dal do pořádku levý záložník Ludovic Delporte. Nechyběl ani český záložník Jaroslav Plašil. Betis se zase musel obejít bez gólmana Ricarda, místo něj chytal Casto, na pravém beku zase dostal před Damiá přednost Ilič.

Lépe začala Osasuna, Kike Sola nabil na střelu Delportemu. Další možnost měl Monreal, Casto situaci podcenil a míč olízl spojnici tyče a břevna. Domácí byli jasně lepší, Plašila fauloval Vega, viděl žlutou kartu, osasunský Juanfran ale nedostal výhodu, hra byla přerušena. Dobrý centr pak poslal před branku Azpilicueta a před Javi Garcíou odvracel Ilič. Neskutečně smolnou sezonu má Delporte, který se opět zranil a vystřídal ho Portillo.

Osasuna začala hrát více ofenzivnější rozestavení 4-4-2. Po přihrávce Puňala sebral Casto jen těsně míč před Josetxem. První akce Betisu přišla až v 31. minutě. Mark González vysunul Pavoneho, ale tomu na poslední chvíli ukopl Josetxo míč na roh. Ve 38. minutě mohla jít Pamplona do vedení, ale gól Portilla pro ofsajd neplatil. Hlavičku Javi Garcíi po rohu zase lapil Casto.

I druhou půli začala Osasuna náporem, zničeho nic ale dal gól Betis. To se v 53. minutě prosadil před Ricardem Mark González. Osasuna hrozila spíše jen centry, které odvracela obrana, či vybíhající gólman Casto. Tak zachránil například v 61. minutě před nabíhajím Portillem. Domácí kouč Ziganda navíc reagoval střídaním, místo Josetxa nastoupil na hřiště záložník Héctor Font. V 65. minutě centroval Sola na Plašila, ale ten byl v ofsajdu.

V další akci domácích se do vápna probíjel Juanfran, Edú ho bránil, upadl a dotkl se míče rukou. Ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Dobrou přihrávkou pak vysunul domácí Font Solu, ale toho vychytal Casto, v 80. minutě zase dobře pálil Puňal, ale Casto se postavil proti, stejně jako proti střele Fonta. Betis se jen bránil. V závěru ještě dostal domácí Javi García červenou kartu, když záměrně přerušil brejk Marka Gonzáleze. Přesto měla Osasuna ještě jednu šanci, ale před Pandianim se míče včas zmocnil Casto.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Osasuna vyhraje!Tip 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele