13. kolo
25.11.2007 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

CA Osasuna - Espanyol Barcelona 1:2

Espanyol zvítězil v Pamploně a již devět zápasů v řadě neprohrál (konkrétně má na kontě šest výher a tři remízy). Odměnou je mu nyní skvělá čtvrtá příčka tabulky. Naopak domácí se dále propadají a jsou již na první nesestupové příčce. Jaroslav Plašil nastoupil do hry ve 26. minutě druhého poločasu, kdy vystřídal Juanfrana. Espanyol vedl po půlhodině o dvě branky, Osasuna korigovala gólem Portilla.

A hosté začali útočně. Ve třetí minutě zkoušel z dálky střílet Tamudo a Ricardo vyrazil jeho pokus na roh. Na druhé straně se dobře uvolnil Juanfran, vypálil, ale Kameni nemusel zasahovat. Espanyol byl lepší, akrobaticky to zkoušel Luis García, sám proti gólmanovi neuspěl Tamudo. Pak přišly dvě rychlé branky hostí. Nejprve Valdo hlavičkoval centr Riery k Angelovi a ten propálil bezmocného Ricarda. Pamplona málem vyrovnala, když Pandiani těsně minul branku.

Ve 33. minutě přidal druhý Espanyolu Valdo, který si s míčem na noze počkal na výhodnou možnost ve vápně a trefil se do růžku branky. Hosté pokračovali v útočení, před přestávkou střílel Luis García z trestného kopu nad. Do druhé půle vstoupila Osasuny aktivněji, rychle zahrávala dva rohy. Kapverdský forward Dady střílel vedle. Hru domácích také oživil střídající útočník Carlos Vela, v té chvíli hrála Osasuna na tři útočníky. V 58. minutě našel cetrem Vela Dadyho, ale ten opět hlavičkoval mimo. O devět minut později Vela dokonce dopravil míč do branky, ale pískal se ofsajd. Až v 75. minutě využil dalšího centru Vely další střídající hráč Portillo a snížil. V samotném závěru stanul Vela ještě tváří v tvář Kamenimu, ale gólman předvedl skvělý reflex. Espanyol si tak před derby s FC Barcelona ještě více zvýšil sebevědomí.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele