20. kolo
20.01.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Osasuna Pamplona - Athletic Bilbao 2:0

Pamplona vyhrála důležité utkání vzhledem k záchraně v soutěži, když na domácím stadionu Reino de Navarra porazila Athletic Bilbao 2:0. Díky výhře se Osasuna posunula před svého dnešního soupeře na čtrnácté místo, Baskové jsou patnáctí.

První větší zrušení přišlo až v 16. minutě, kdy pronikal v pokutovém území Juanfran, jehož sestřelil v pokutovém území Amorebieta, k překvapení všech však rozhodčí Mejuto González zůstal klidný a pokutový kop neodpískal. Následně zahrozilo Bilbao střelou Javiho Martíneze z dvaadvaceti metrů těsně mimo domácí svatyni. Mimo branku skončil i technický pokus Carlose Vely na druhé straně hřiště, ofenzivní záložník Osasuny měl nepřesně seřízené mířidla i o pár minut později. Pět minut před koncem prvního poločasu to byl znovu talentovaný Carlos Vela, jenž pálil zpoza vápna, oproti dvou předchozím střelám však hráč Arsenalu, který je v Osasuně na hostovaní, trefil bránu, brankář hostů Aranzubia ovšem skvělým zákrokem jeho pokus zlikvidoval.

Stejně jako v prvním poločase, tak i v tom druhém měla převahu Osasuna, po většinu čase se však dostávala jen ke střelám ze střední vzdálenosti, které většinou nemířili mezi tři tyče brankáře Aranzubii, důkazem toho rána Margairaze z 53. minuty, která mířila dva metry nad hostující branku. Po hodině hry se nezachoval příliš sportovně ofenzivní záložník Athleticu Yeste, který v přerušené hře poslal hlavičkou k zemi Monreala a uviděl od rozhodčího Gonzáleze červenou kartu. V 66. minutě se fanoušci na stadionu Reino de Navarra dočkali gólu, útočník Dady se s pomocí teči jednoho z hráčů Bilbaa trefil z přímého kopu a poslal tak domácí do vedení. To ovšem nebylo vše, hned minutu poté prodloužil Dady míč na agilního Carlose Velu, jenž "angličanem" překonal bezmocného Aranzubiu a bylo to 2:0. Od toho momentu byla Osasuna jasným pánem na hřišti a po většinu času kombinovala na obranné polovině Bilbaa. Dvě minuty před koncem utkání se dostal ke střele z dvaceti metrů Javi García, Aranzubia byl na místě. V nastaveném čase hosté vstřelili branku, která však kvůli ofsajdu neplatila, a tak nakonec utkání skončilo 2:0.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že vyhraje pamplona tip: 3:1( Dady,2x Plašil : Aduriz)

Reagovat
smazaný uživatel

Baskické derby nedopado pro Athletic dobře. Doufám, že to v příštích kolech napraví !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele