7. kolo
07.10.2007 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - UD Almería 1:1

Ahtletic Bilbao ani tentokráte nedokázalo zvítězit na vlastním hřišti, tentokráte si bod odváží nováček z Almeríe. Baskové se sice dostali do vedení díky Etxeberriovi, ale po přestávce dokázal za hosty srovnat Felipe Melo. Domácí už tou dobou hráli o desíti, červenou kartu viděl Asier Del Horno.

Kouč Joaquín Caparrós nechal na lavičce velkou letní posilu David Lópeze, což se však na projevu jeho svěřenců nijak neprojevovalo. Almería naproti tomu nastoupila překvapivě s Felipe Melem na místě Corony a jak se později ukázalo, tento tah se vydařil, protože právě Brazilec Melo byl za hosty tím nejlepším. Almería působila hned od začátku lepším dojmem, sebejistě, bojovně, šancí každopádně přílši nebylo ani na u jednoho celku. Výjimkou byl Negredův neúspěšný pokus na straně jedné a Amorebietova dorážka z rohového kopu na straně druhé. Obrany obou týmů se rozestoupily až po půl hodině hry. Platilo pravidlo "nedáš, dostaneš." Crusatův centr nevyužil hostující Negredo, a tak se radovali baskičtí lvi. Akci Del Horna s Adurizem zakončil Etxeberria, čímž ukončil takřka tři roky trvající střelecký půst ve španělské lize.

Krátce po příchodu z kabin přišlo zmiňované vyloučení Del Horna, což umožnilo Almerií vypracovat si řadu šancí. Corona neuspěl, Negredo už poněkolikáté taktéž ne, a tak to byl Felipe Melo, který vyskočil nejvýše na Coronův rohový kop v šedesátéprvní minutě. Vyrovnávací trefa přinutila Bilbao k větší aktivitě, ovšem opět to byla Almería, jenž si tvořila nebezpečnější příležitosti. Athletic ohrožoval branku hostí jen díky přímým volným kopům, avšak přestože disponuje řadou technicky nadaných hráčů (David López, Susaeta) i dobrými hlavičkáři (Javi Martínez, Aduriz, Aitor Ocio, Amorebieta), gól z žádného centru nepadl. Konečná remíza je zasloužená, byť s ní budou spokojení jen hosté.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele