21. kolo
27.01.2008 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Barcelona 1:1

Barca zaváhala na hřišti Athleticu Bilbao a titul na trase "Realita → Teorie" opět nabral rychlost. Hosté sice začali dobře a dostali se díky brance Krkice do vedení, jenže nedokázali vstřelil pojišťovací branku, čehož využil střídající Fernando Llorente a zařídil pro Bilbao velmi cenný bod v boji o záchranu.

Baskové byli od počátku o něco aktivnější, většinu akcí vedl vitální Yeste, na druhé straně se snažil prosazovat Messi, ale byl často zdvojován až ztrojován. Přesto se mladý Argentinec dostal ke střele, kterou zlikvidoval Aranzubia.

Obrovskou šanci zmařil za domácí útočník Aritz Aduriz, jenž se dostal k vlastní zblokované střele a ocitl se sám před Valdésem, ale tísněn Sylvinhem a Puyolem neudržel chladnou hlavu a nadstřelil. A tak přišlo na řadu známé "Nedáš, dostaneš." Iniesta hledal centrem Messiho, před ním sice včas vyběhl Aranzubia, jenže míč vyrazil pouze k Decovi, ten přistrčil Bojanu Krkicovi a mladý Katalánec technickou střelou otevřel skóre. Do konce poločasu se už nic vážného nestalo, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:1.

Start druhé půle vyšel lépe Barceloně, byl to konkrétně Messi, jehož sólo skončilo přihrávkou na Deca, který sice v bezprostřední blízkosti, za to ale proti velké hradbě těl, bránu nenašel. Chybu poté učinil Xavi, ale výborným zákrokem se předvedl proti Martínezově ráně Valdés.

Puyol mohl rozhodnout, ale zakončení bylo zblokováno, a tak přišel šok pro všechny fanoušky hostí. Dvanáct minut před koncem neuhlídal při centru Iraoly Thuram Llorenteho a ten překonal bezmocného Valdése.

Stejně jako v poločase prvním, i tentokráte znamenal gól útlum všem dalším gólovým šancím. Atletic byl sice v laufu , ale Barca už zaváhání v obraně nepřipustila a když sama nebyla schopna žádné kloudnější útočné akce, skončil zápas zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V baskicko - katalánském derby doufám aspoň v bod pro domácí Athletic. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby?

Reagovat
smazaný uživatel

Derby v tom regionálním smyslu. Jasně, že nejtradičnější derby jsou víceméně souboje městských rivalů, ale za derby se dají považovat i tyto, kdy se utkávají zástupci regionů. A hlavně už pěkně dlouho, je to tradice. Baskové ještě z LaLigy nikdy nesestoupili a pokud vím, tak Barca také ne. To už o něčem svědčí. Navíc je tam ještě silné národnostní cítění, jak v Baskicku (bohužel to tam jde až do extrémů), tak v Katalánsku se zrovna se jménem Španělsko zase tak moc neztotožňují a jsou převelice hrdi na svoje historické území !

Reagovat
smazaný uživatel

No nemusíš mě poučovat o národnostním cítění regionů, o tom mám docela přehled. Nicméně tohle není derby (a to neberu derby striktně jen na městské rivaly).

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to myšleno jako poučování, to v žádném případě. Pouze odpověd na konkrétní dotaz. Ale v čem se tedy liší naše názory na výraz "derby" ??? Vzhledem k tomu, že se tito fotbalový zástupci zmíněných regionů už na hřišti potkávají pěkně dlouho, jsou to, aspoň pro někoho vyjímečnější zápasy než ostatní. Tzn. derby.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby není jen o tom, že se potkávají dlouho. Jedná se sice o jisté střetnutí zástupců regionů, ale to podle mě nestačí a popravdě jsem to ještě nikdy za derby označené neviděl (ani za podobné "clásico").

Reagovat
Xavi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Athletic Bilbao !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele